Informații CONTRADICTORII în cazul muncitorilor din Sri Lanka. Dan Nechifor RĂSPUNDE. "Probabil s-au CERTAT"

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a făcut primele declarații despre cei 36 de srilankezi transferați pe aeroportul Otopeni. 

După ce s-a spus că cei 36 de muncitori care au fost concediați de la firma de confecții la care lucrau și cărora li s-a promis repatrierea, după ce unul dintre ei a fost infectat cu COVID-19, prefectul județului Botoșani a făcut primele declarații. 

"Deci firma care i-a transportat avea contract cu firma angajatoare. Nu toți și-au exprimat opțiunea să se întoarcă la acel angajator, marea majoritate, e vorba de cele 36 de persoane, au vrut să meargă la București și atunci, firma de transport s-a oferit să-i ducă. Menționez că firma angajatoare a fost sunată de avocata lor și le-a spus că au solicitat să fie duși în Colentina, pentru că și-au găsit de muncă în Municipiul București", a declarat Dan Nechifor, în direct la B1 TV. 

Informații contradictorii. "Probabil s-au certat"

"Probabil că pe drum s-au certat între ei, probabil că o parte voiau să ajungă în Colentina, o parte voiau la Aeroport. Ideea e că ei, când au plecat de aici, marea majoritate au spus că vor să plece de aici și atunci s-au urcat în autocarele cu destinația București. Pe drum, probabil, exact cum s-au certat și aici, nu au ajuns la un anumit consens și de aici s-a ivit această neînțelegere. Scopul călătoriei era pentru reangajare, nu pentru repatriere. Astea erau informațiile inițiale.

Din ceea ce am discutat cu angajatorii, există inclusiv o declarație a unei persoane din grup care a rămas în Botoșani, care urmează a fi tradusă și care relatează efectiv tot ceea ce s-a întâmplat între ei", a completat el. 

Citește și: Ce se întâmplă cu muncitorii din Sri Lanka. Violeta Alexandru, PRIMA reacție. "Este o situație neașteptată"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel