Informații britanice: Sprijinul public rus pentru ”operațiunea militară specială” scade semnificativ. Ce arată un nou sondajul efectuat în Rusia

Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Actualizarea de informații a Ministerului Britanic al Apărării publicată pe 4 decembrie spune că un sondaj independent de opinie publică a sugerat că mai mult de jumătate dintre ruși sunt acum în favoarea negocierilor de pace cu Ucraina.

Ministerului Britanic al Apărării a postat pe Twitter rezumatul unui sondaj independent de opinie din care au rezultate următoarele: 

  • ”Sondajele recente sugerează că sprijinul public rus pentru „operațiunea militară specială” scade semnificativ.”

  • ”O instituție mass-media rusă independentă a pretins acces la datele colectate de Serviciul Federal de Protecție al Rusiei pentru uz intern. Datele au indicat că 55% dintre ruși sunt în favoarea discuțiilor de pace cu Ucraina, doar 25% susținând că susțin continuarea conflictului. Aceste rezultate sunt în concordanță cu un sondaj separat din octombrie 2022, în care 57% dintre respondenți au declarat că sunt în favoarea discuțiilor. În aprilie 2022, aproximativ 80% dintre ruși au susținut că susțin operațiunea.”

  • ”În ciuda eforturilor autorităților ruse de a impune controlul generalizat asupra mediului informațional, conflictul a devenit din ce în ce mai tangibil pentru mulți ruși de la „mobilizarea parțială” din septembrie 2022. Având în vedere că este puțin probabil ca Rusia să obțină succese majore pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni, menținerea chiar și a aprobării tacite a războiului în rândul populației va fi probabil din ce în ce mai dificilă pentru Kremlin.”

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), cu sediul în SUA 

Potrivit Euromaidan, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), cu sediul în SUA, spune totuși că datele independente ale sondajelor rusești indică faptul că cetățenii ruși susțin în continuare operațiunile militare ale Rusiei în Ucraina, în ciuda ”oboselii” tot mai mari cauzate de război în ultimele șase luni, referindu-se la organizația independentă de sondaje rusă, Levada.

Centrul a constatat că 74% dintre ruși susțin acțiunile forțelor ruse în războiul din Ucraina, într-un sondaj din noiembrie publicat pe 2 decembrie.

Sondajul a constatat, de asemenea, că doar 41% dintre respondenți sunt în favoarea Rusiei pentru continuarea operațiunilor militare în Ucraina, în timp ce 53% a spus că Rusia ar trebui să înceapă negocierile de pace.

ISW notează că concluziile Centrului Levada sunt similare cu un sondaj intern din noiembrie comandat de Kremlin, care a constatat că 55% dintre ruși sunt în favoarea discuțiilor de pace cu Ucraina și doar 25% sunt în favoarea continuării războiului.

Citește și:

Zelensky a aprobat interzicerea organizațiilor religioase ale Bisericii Ortodoxe Ruse pe teritoriul Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a semnat un ordin prin care se autorizează decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare (NSDC) privind măsuri restrictive împotriva reprezentanților organizațiilor religioase presupuse legate de Rusia pentru a proteja securitatea națională, a anunțat vineri biroul președintelui, potrivit Almayadeen.

”A se pune în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei din 1 decembrie 2022 cu privire la anumite aspecte ale activităților organizațiilor religioase din Ucraina și aplicarea măsurilor economice speciale și a altor măsuri restrictive personale (sancțiuni)”, prevede ordinul.

Lista organizațiilor sancționate nu a fost încă dezvăluită, însă documentul prevede că Guvernul ucrainean va prezenta un proiect de lege care interzice organizațiile religioase presupuse ”afiliate centrelor de influență din Federația Rusă”... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel