Informația care aruncă spitalele în aer! Ministrul Sănătății: Nu știam

Gazeta Sporturilor a realizat o anchetă în urma căreia reiese o situație incredibilă care pune în pericol viața pacienților din spitale.

Firma care livrează dezinfectanți în peste 300 de spitale din 40 de județe din România este vinovată pentru un fapt deosebit de grav şi care are grave consecinţe asupra vieţii bolnavilor internaţi în unităţile medicale.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au publicat două documente de producție ale firmei Hexi Pharma, în care se arată cum liderul pieței produce dezinfectante cu o concentrație mai scăzută decât cea de pe etichetă.

În legătură cu acest subiect, ministrul Sănătății, Cadariu-Achimaș a declarat la Realitatea TV: "Sunt sincer, nu știam că nimeni din statul român nu verifică prin analize de laborator dezinfectanții din spitale! Tocmai de aceea e important că ministerul lansează mîine programul împotriva infecțiilor nosocomiale. De undeva trebuie început."

Jurnaliştii de la GSP au mai scos în evidenţă faptul că dezinfectanţii nu sunt controlaţi niciodată în laborator, nici măcar când se dă avizul de comercializare.

Mai exact, comercializarea acesto produse este avizată de Comisia Națională de Biocide. Această comisie, însă, nu trimite probe la laboratoare independente pentru a verifica dacă specificațiile din documente sunt reale. Comisia nu face altceva decât să aprobe niște documente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel