Infiltrarea apei în transportor - motivul scufundării TAB-77 la Bordușani

Scutaru Cristina / 19 iul 2017 / 15:17 Salveaza PDF Comentarii

Echipajul unui transportor amfibiu blindat TAB-77 a raportat infiltrarea apei în interiorul transportorului în cadrul secvențelor de instruire ale exercițiului 'ARGEDAVA SABER 17', desfășurat pe malul drept al brațului Borcea, în zona localității Bordușani, în data de 15 iulie, pe timpul exersării procedurilor de traversare a cursului de apă, informează MApN.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, evenimentul face parte din gama de situații tactice luate în calcul de planificatorii exercițiului. Echipajul transportorului și forțele de sprijin special destinate pentru această situație au pus în aplicare procedurile de salvare și evacuare a personalului, care au funcționat conform standardelor și baremelor stabilite. Niciun militar nu a fost rănit pe timpul acestor operațiuni, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, evacuarea transportorului amfibiu blindat TAB-77 nu a fost posibilă pe loc, cu echipamentele standard din dotarea unității, ca urmare a caracteristicilor cursului de apă din zona respectivă.

Operațiunea de scoatere a mijlocului tactic scufundat va fi realizată ulterior, cu ajutorul unor utilaje furnizate de un operator specializat civil, în cooperare cu structuri din MApN.

În tot acest timp, navigația pe brațul Borcea s-a desfășurat în siguranță, locul de scufundare fiind balizat conform procedurilor, iar căpitănia portului Fetești a fost informată, a precizat MApN.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28