Înfiinţarea universităţilor Sapienţia şi Agora, aprobate de Senat

generate.php
generate.php

Plenul Senatului a aprobat înfiinţarea universităţilor Sapienţia în Cluj-Napoca şi Agora în Oradea, ambele proiecte de lege fiind iniţiate de Guvernul României.  Ele devin, astfel, instituţii de învăţământ superior, persoane juridice de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ.

În cadrul Universităţii Agora din Oradea va funcţiona Facultatea de drept şi Ştiinţe Ecomomice cu specializările management, Contabilitate şi informatică de gestiune, Drept. Toate sunt cu predarea în limba română.

În ceea ce priveşte înfiinţarea Universităţii „Sapienţia” din municipiul Cluj-Napoca, structurile prevăzute în lege sunt, printre altele: Facultatea de Ştiinţe şi Arte cu specializarea cinematografie, fotografie, media; Facultatea de Ştiinţe Economice şi Umaniste din Miercurea Ciuc; Facultatea de Ştiinţe din Miercurea Ciuc cu specializări sociologie, comunicare şi relaţii publice; Facultatea de Ştiinţe Tehnice şi Umaniste din Târgu Mureş. Toate faculltăţile şi specializările vor fi cu predare în limba maghiară, cu excepţia programului de studiu Limba şi literatura română – Limba şi literatura engleză, limbă engleză şi alte limbi.

Camera Deputaţilor este cameră decizională pentru ambele proiecte de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel