EXCLUSIV  Infecție care te DISTRUGE imediat. Dr. Valeria Herdea: Atât de banal se transmite! E îngrozitor

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Dr. Valeria Herdea, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România, președinte al Asociației Române pentru Educație Pediatrică în medicina de familie și cunoscut medic pediatru, a vorbit despre boala care se ia la fel de ușor ca noul coronavirus.

Copiii par a fi protejați de Covid-19 și nu fac forme atât de severe de boală. Am tot auzit acest lucru, motiv pentru care părinții au tentația de a-i lăsa să se joacă liniștiți, fără mască. Și se joacă în grupuri mari, în parc, venind din medii diferite - blocuri și zone diferite. Acest lucru este periculos. La fel de ușor se transmite și meningita.

”Așa se transmite și meningita. Atât de banal se transmite meningita! Este îngrozitor. Se duce copilul tău și atinge un loc unde altul poate a pus gura. Și imediat se transmite. Sau altul a tușit. Când tușesc, picăturile pe care le transmit merg la șase metri”, a zis Dr Valeria Herdea.

”Soluția nu este să ne izolăm, că nu putem trăi sun un glob de sticlă: avem vaccinarea! Ne putem vaccina de la vârsta de două luni. Vaccinul este sigur, eficient și se găsește repede”, a mai spus specialistul la DC News și DC Medical.

Meningita este o infecție a membranelor protectoare care înconjoara creierul și măduva spinării. Dacă nu este tratată rapid, poate provoca intoxicarea cu sânge, adică septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor. Este mai frecventă în rândul copiilor, adolescenților și adulților tineri.

VEZI AICI STUDIUL DESPRE MENINGITĂ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel