Industria oțelului, la un pas de colaps în Marea Britanie. Sindicaliștii cer consultări de urgență la guvern

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Industria oțelului din Regatul Unit este aproape de colaps, spun sindicaliștii din acest sector.

Industria oțelului din Marea Britanie „este la o muchie de cuțit de colaps”, spune sindicatul Unite despre domeniul care oferă mii de locuri de muncă în Regat. Conform BBC, sindicaliștii i-au scris direct Ministrului Economiei, Grant Shapps, cerând o întâlnire de lucru pentru susținerea industriei.

Sindicatul Unite acuză guvernul britanic că ia „măsuri mult prea nesemnificative” pentru a ajuta lucrătorii cu oțelul, lăsând sectorul aproape de eșec. Totuși, guvernul spune că succesul industriei oțelului este o prioritate pentru cabinet.

Ce cere sindicatul mai exact

În scrisoarea adresată ministrului, secretarul general adjunct al sindicatului, Steve Turner, spune că există mai multe probleme care pun în dificultate industria. Acestea includ „prețuri prea mari la energie, taxe pe carbon, piețe pierdute, cerere scăzută și acces pe scară largă la oțel importat”.

„Cu măsuri mult prea nesemnificative din partea guvernului în politicile de procurare a materiei prime, susținerea în cazul facturilor la energie, generarea de energie curată sau susținerea investițiilor în noi fabrici și tehnologii, industria noastră este sortită impasului”, a spus Turner. „Suntem, după cum spun mulți, la un pas de colaps”.

Industria oțelului britanică are „zeci de mii de angajați talentați și sute de ucenici”, așa că sindicaliștii cer întâlniri urgente pentru a discuta „politicile curente și viitoare” pentru a susține sectorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel