EXCLUSIV  Industria auto, provocări pentru reducerea poluării. Eduard Jiros, IVECO România: IVECO este un pionier în ceea ce priveşte tehnologiile alternative

Eduard Jiros
Eduard Jiros

Eduard Jiros, manager dezvoltare în cadrul Iveco România a vorbit, în cadrul dezbaterii "SCHIMBĂRILE CLIMATICE ȘI IMPACTUL ÎN ECONOMIE" organizată de DC Media Group, despre soluţiile pe care industria auto le-a identificat pentru reducerea poluării. 

Eduard Jiros a vorbit, în cadrul intervenţiei sale, despre modul în care IVECO răspunde provocărilor legate de reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi, în general, a poluării şi despre alternativele la motoarele diesel.

"IVECO este un pionier în ceea ce priveşte tehnologiile alternative şi, în special, în producerea de vehicule alimentate cu gaz natural. Transporturile au, din păcate, un impact puternic în ceea ce înseamnă gazele cu efect de seră şi producerea de dioxid de carbon. (…) Este evident că reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezintă un răspuns la schimbările climatice cu care ne confruntăm istoric vorbind şi trebuie, clar, ca un producător de vehicule să ţină cont de acest lucru.

Chiar şi poluarea fonică a devenit o problemă şi o cerinţă din partea pieţei. În Bucureşti, de exemplu, sunt comercianţi care au magazine la parterul blocurilor iar livrarea mărfii pe timpul nopţii devine o problemă fonică cu tehnologia curentă, adică cu maşinile diesel. Maşinile cu aprindere prin scânteie, cele alimentate cu gaz, nu sunt atât de zgomotoase.

Nu doar gazul intră în discuţie în ceea ce priveşte combustibilii alternativi, dar trebuie, într-adevăr, să ţinem cont de ce spun organizaţiile din domeniu, cercetările ştiinţifice şi e clar că tranziţia aceasta energetică e clar că nu se va putea face brusc, să înlocuim dieselul cu altceva anume,  ci va trebui să fie o soluţie întinsă pe termen mediu", a explicat Eduard Jiros.

Detalii în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel