Indonezia: Cutremur puternic în insulele Moluce

Cutremur
Cutremur

Un puternic seism cu magnitudinea 6,5 a zguduit joi estul Indoneziei, lovind insulele îndepărtate Moluce, a raportat Institutul american de geofizică (USGS), fără să fie lansată alertă de tsunami, potrivit AFP.

Cutremurul s-a produs la circa 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Maluku, la orele 08,46 (miercuri, 23,46 GMT), la o adâncime de 29,9 kilometri, potrivit sursei. Pentru moment, nu se ştie dacă s-au înregistrat victime ori dacă s-au produs pagube importante în această regiune lovită în trecut de puternice seisme.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume. De asemenea, în arhipelag există peste 100 de vulcani. Tsunamiul din 2004, care a ucis 220.000 de persoane în regiunea Oceanului Indian (între care 170.000 în Indonezia), a fost declanşat de un cutremur cu magnitudinea de 9,1 produs în largul insulei Sumatra, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel