Indicații în caz de CUTREMUR. Iată ce trebuie să faci

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din România a demarat o campanie puternică de informare în caz de cutremur. Iată ce trebuie să faci în caz de cutremur!

Unde trebuie să te ascunzi în caz de cutremur:

Acasă

Trebuie să vă protejaţi sub tocul uşii, sub o grindă sau lângă un perete interior de rezistenţă. Nu părăsiţi locuinţa, nu fugiţi pe scări şi nu folosiţi liftul, scrie observator.tv.

La serviciu

Protejaţi-vă sub un birou solid, sub o grindă de rezistenţă sau sub tocul uşii. Nu părăsiţi încăperea, nu fugiţi pe scări, nu folosiţi liftul.

La şcoală

Profesorul va deschide uşa clasei şi se va proteja lângă un perete interior de rezistenţă. Evacuarea din clădire se realizează coordonat, copiii vor ieşi unul în spatele celuilalt, cu rucsacul deasupra capului.

Într-un magazin

Dacă vă aflaţi într-un supermarket, la mall, protejaţi-vă sub o grindă sau lângă un perete interior de rezistenţă. Staţi departe de ferestre, rafturi cu mărfuri sau alte obiecte care vă pot răni. Nu fugiţi pe scări.

Pe stradă

În cazul în care cutremurul vă prinde pe stradă, îndepărtaţi-vă pe cât posibil de clădiri, stâlpi şi cablurile de electricitate, copaci sau alte obiecte care vă pot răni.

[citeste si] 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel