Indiana Jones, program special de sărbători la TV1000

Decembrie este o perioadă festivă, distractivă și relaxantă, ideală pentru a viziona filmele preferate împreună cu familia. Cu această ocazie, TV1000 a programat un sezon special cu filme de acțiune în compania neînfricatului Indiana Jones. Astfel, în perioada 22-25 decembrie, la ora 22:00, vă invităm să urmăriți primele patru părți din aventurile curajosului arheolog, poreclit Indy, care călătorește în jurul lumii pentru a rezolva mistere și a căuta comori pierdute.

Un sezon de aventuri palpitante cu Indiana Jones

George Lucas și Steven Spielberg au început să lucreze la saga de aventuri a îndrăznețului arheolog la sfârșitul anilor 1970. I-au inspirat seriile anilor 1930 și ‘40 despre vânătorii de comori și filmele de acțiune despre Agentul 007. Indiana Jones este în esență același tip de personaj, dar fără gadgeturi.

Personajul a fost numit după câinele preferat al lui Lucas. Spielberg a respins numele de familie initial - Smith. În cele din urmă, au căzut de acord asupra numelui de Jones.

Tom Selleck a fost aprobat pentru rolul Indiana Jones, dar actorul a refuzat din cauza filmărilor în seria „ Magnum, detectiv particular”. L-au invitat apoi pe Harrison Ford, care lucrase anterior cu Lucas la „Războiul Stelelor”. Carismaticul Ford a reușit să creeze imaginea celui mai faimos arheolog din lume, care ne împodobește ecranele de peste 40 de ani. În plus, franciza l-a făcut unul dintre actorii cei mai recunoscuți și cu cele mai mari încasări de la Hollywood.

Alături de legendarul Harrison Ford apar și alte nume celebre, între care Sean Connery, Kate Capshaw, Ke Huy Quan și John Rhys-Davies. Seria de filme a câștigat numeroase premii, printre care Premiul Oscar pentru „Cea mai bună scenografie”, „Cel mai bun sunet” și „Cele mai bune efecte vizuale”, asigurându-și astfel un loc de cinste în istoria filmului.

Indiana Jones și căutătorii Arcei pierdute (1981)

Vineri, 22 decembrie, ora 22.00. Se reia sâmbătă, 23 decembrie, ora 13:25

Acțiunea este plasată în 1936, când Guvernul SUA îi dă arheologului și aventurierului neînfricat Indiana Jones o responsabilitate crucială - să caute Arca sacră. Însă, eroul nostru nu știe că nu este singurul interesat de descoperire. Indiana Jones ajunge să se luptă cu naziștii pentru a recupera Chivotul Legământului, pierdut de mult timp, despre care se spune că ar face invincibilă o armată. 

Primul film a costat 18 milioane de dolari și a strâns aproape 390 de milioane de dolari la box office-ul mondial. Filmul a câștigat cinci premii Oscar.

Indiana Jones și templul blestemat (1984)

Sâmbătă, 23 decembrie, ora 22.00. Se reia duminică, 24 decembrie, ora 13:20

Filmul are loc în 1935 – cu un an înainte de evenimentele primului film. Indiana Jones și echipa sa se găsesc în mijlocul munților Himalaya, undeva într-un sat din India. Ei vor trebui să intre în templul zeiței morții și să lupte cu păgâni nemilosi. Indy (Harrison Ford), amicul său Short Round și cântăreața din clubul de noapte Willie Scott (Kate Capshaw) trec prin aventuri palpitante, de la acțiune la înălțime, deasupra Himalayei, la curse palpitante cu cărucioare de mină și până la fuga din mina-fortăreață din India.

Continuarea seriei a fost mai spectaculoasă, mai dinamică și mai întunecată. Guvernul indian nu a permis filmarea, așa că filmul a fost filmat în America, Anglia, Sri Lanka și China.

Indiana Jones și ultima cruciadă (1989)

Duminică, 24 decembrie, ora 22.00, cu reluare pe 27 decembrie, de la ora 19.25

Cea de-a treia parte a faimoasei saga semnate Spielberg/Lucas urmăreşte două personaje Indiana Jones. Junior (Harrison Ford) şi Senior (Sean Connery). Povestea e plasată în 1938 şi îi duce pe cei doi prin America, Europa şi Orientul Mijlociu în căutarea Sfântului Graal, un artefact ameninţat să intre pe mâinile naziştilor. Un om de afaceribogat îi cere lui Indiana să-și găsească tatăl dispărut, care căuta legendarul Sfânt Graal. Indiciile îl conduc pe Indiana la Veneția și de acolo, în ghearele naziștilor, care caută și ei obiectul sacru.

Acest film este favoritul multor fani, fiind marcat de umorul inconfundabil dintre Ford și Connery. Steven Spielberg și-a cunoscut viitoarea soție, pe Kate Capshaw, pe platourile de filmare. Căsătoria lor durează de peste 30 de ani.

Indiana Jones și regatul craniului de cristal (2008)

Luni, 25 decembrie, ora 22.00; se reia joi, 28 decembrie, de la ora 19:30

Au trecut douăzeci de ani de la ultimele aventuri ale lui Indiana Jones. Este acum vremea Războiului Rece. Jones caută Craniul de Cristal, un artefact cu o capacitate magnetică surprinzător de puternică. Armata sovietică a fost și ea mult timp interesată de articol.

Pentru a recrea spiritul filmelor anterioare, Steven Spielberg a evitat să folosească efectele computerizate moderne. Filmul a fost filmat pe bandă, nu cu o cameră digitală.

Al patrulea film din franciză a costat aproape 185 de milioane de dolari și a câștigat 786,6 milioane de dolari la box office. Șaizeci și cinci de milioane au fost plătite lui Harrison Ford, care a acceptat să joace pentru un procent din profit.

Al cincilea și ultimul capitol al epicei saga, intitulat „Indiana Jones și cadranul destinului”, a fost lansat în 2023. Actorul avea 79 de ani în timpul filmărilor și a făcut majoritatea cascadoriilor.

„Am vrut să-l văd pe Indiana la sfârșitul carierei sale, la sfârșitul drumului pe care l-am stabilit împreună. Am vrut să mergem până la capăt”, a spus actorul într-un interviu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel