INDIAN WELLS. Bianca Andreescu, lăudată de Simona Halep. Fenomenul ”canadian” uimește

Bianca Andreescu, lăudată de Simona Halep. "Fenomenul canadian" impresionează la Indian Wells
Bianca Andreescu, lăudată de Simona Halep. "Fenomenul canadian" impresionează la Indian Wells

Simona Halep vede un viitor luminos pentru jucătoarea canadiană nr. 1, Bianca Andreescu, care s-a dovedit a fi una dintre cele mai redutabile tinere din turneele WTA.

Bianca Andreescu nu este lipstă de talent sau ambiție. Analiștii sportivi consideră că și vestiarul WTA începe să observe 'fenomenul canadian', azi în vârstă de 18 ani, cea care a câștigat mai multe meciuri la toate nivelurile decât orice jucător în activitate în acest sezon.

Născută în Ontario, a început puternic în 2019, înregistrând un record de victorii în acest an în WTA, fie în calificări, seria 125K și meciurile de FedCup. A inceput prin a ajunge in finala ASB Classic, în ianuarie, plecând din calificări, invingând-o pe Caroline Wozniacki si Venus Williams pe traseu, a urmat un titlu în seria WTA 125K din Newport Beach. După ce a intrat în top 100 în luna ianuarie, ea a ajuns până pe poziția 60, după ce a jucat a doua semifinală a sezonului WTA, la Acapulco.

Wild card la Indian Wells

Creșterea Biancăi Andreescu, pe numele său complet Bianca Vanessa Andreescu, i-a adus un wildcard în această săptămână la BNP Paribas Open, unde și-a făcut debutul la Indian Wells cu o victorie in primul rundă asupra Irinei Camelia Begu.

"Anul trecut am avut câteva provocări și acum cred că sunt cu normă întreagă la WTA, ceea ce este foarte frumos", a declarat Andreescu unui mic grup de reporteri înainte de turneul de la Indian Wells. "Este un vis devenit realitate. Totul pare a fi diferit de ceea ce a fost până acum și încă nu am o experiență bogată ca majoritatea celorlalte jucătoare, dar am început să acumulez", a mai spus ea.

Bianca Andreescu - Un vis devenit realitate

"Am jucat deja în turnee de Grand Slam. Doar la Indian Wells și Miami nu am jucat, cum nici la Acapulco nu jucasem, dar este un vis devenit realitate să fiu capabilă să locuiesc la cele mai bune hoteluri și să joc în cele mai bune turnee împotriva jucătorilor de top."

Născută în Ontario din părinți români, Bianca Andreescu a luat pus mâna prima dată pe o rachetă de tenis la vârsta de 7 ani în România, după ce familia sa s-a mutat aici pe perioada copilăriei ei. Când familia s-a întors în Canada, Andreescu a rămas cu dragostea de tenis, fiind sprijinită de 'Tennis Canada', iar totul s-a transformat într-o poveste de succes pentru țară și federație.

În 2014, ea a câștigat prestigiosul titlu Les Petit As, pentru junioarele sub 14 ani. De asemenea, a câștigat titluri la Orange Bowl, la vârstele de 14 și 15 ani. Apoi, în 2017, Andreescu a devenit prima jucătoare născută în anii 2000 care a înregistrat o victorie la o jucătoare din Top 20 WTA, învingând-o pe Kristina Mladenovic la City Open Washington. Acum ea a evoluat într-un jucătoare pe care nimeni nu vrea să o întâlnească pe teren.

”I-am spus că trebuie să înceteze să mai joace la juniori. Dar a vrut să joace mai multe meciuri, însă i-am explicat că este gata să treacă la un nivel superior. Așa cum se vede, a făcut-o foarte bine.”
Simona Halep

Românii sunt peste tot

În timp ce Andreescu a încântat Canada, ea a găsit un sprijin masiv și printre fanii români. "Românii sunt peste tot", a spus zâmbind Bianca.

"Cu siguranță am fost întâmpinată cu multă dragoste din partea tuturor mass-media din România, ceea ce este frumos. Este frumos să ai două baze de fani, în Canada și în România", a mai declarat ea jurnaliștilor, precizând că ”se vede câștigând cel puțin un turneu de Grand Slam”, dorindu-și ”să devină un nume în tenis și să facă istorie”.

Citește și:

Simona Halep, mesaj de forță despre ANTRENOR! "Acest lucru ar fi fost imposibil"

Simona Halep ora meciului. Debut direct în turul doi la Indian Wells

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel