India: Test cu rachetă nucleară, eșuat

racheta nucleara
racheta nucleara

India a efectuat un prim test cu racheta Agni II plus, de la o bază de pe coasta statului estic Orissa. Testul a eşuat însă, după ce racheta a căzut în Golful Bengal, au anunţat responsabili militari citaţi de AFP şi Xinhua.

Racheta a deviat de la traiectoria prevăzută la scurt timp de la decolare şi a căzut în mare, a menţionat un responsabil al Organizaţiei pentru ceercetare şi dezvoltare în domeniul apărării. El a precizat că specialiştii lucrează pentru a stabili cauzele eşecului.

Racheta lansată era o versiune modificată a rachetei strategice Agni II, fiind capabilă să lovească ţinte aflate la 2500-3000 km distanţă, informează Agerpres India dispune deja de o rachetă cu capacitate nucleară Agni III, cu o rază de acţiune maximă de 3.500 de kilometri, testată de patru ori cu succes începând din 2006. Printre altele, India ar putea testa în cel mult un an o rachetă Agni capabilă să transporte o încărcătură nucleară la 5.000 de kilometri, putând să vizeze astfel obiective dincolo de Asia de Sud. Ţara a efectuat primul său test atomic în 1974 şi s-a declarat drept putere nucleară în 1998. India a lansat de asemenea un program ambiţios în 1983 pentru a-şi produce singură rachetele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel