India ordonă rețelelor de socializare să mai utilizeze denumirea de „variantă indiană” pentru SARS-CoV-2

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Guvernul indian a ordonat rețelelor de socializare să nu mai folosească termenul de „varianta indiană” a coronavirusului.

Conform The Verge, guvernul Indiei a trimis notificări celor mai mari platforme de social media ale lumii, obligându-le să șteargă conținutul care numește varianta responsabilă de valul doi de infectări din India drept „varianta indiană”. Scrisoarea a venit de la ministerul indian responsabil de tehnologia informației și digitalizare și nu a fost făcută publică.

Nu se știe exact ce rețele de socializare au primit înștiințarea indienilor, însă guvernul a ordonat recent atât Twitter, cât și Facebook și Instagram să șteargă postări care criticau acțiunile insuficiente ale executivului în gestionarea pandemiei în țara sud-asiatică.

India răspunde acid la porecla geografică pusă variantei mai infecțioase de SARS-CoV-2

„Nu există o variantă de Covid-19 numită în acest mod de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). OMS nu a asociat termenul de «variantă indiană» cu varianta B.1.617 a coronavirusului în vreo raportare oficială”, se arată în scrisoarea care adaugă faptul că exprimarea este „complet FALSĂ”. Varianta B.1.617 a fost identificată în India anul trecut, iar aceasta ar sta în spatele infectărilor tot mai multe din Asia de Sud. Organizația Mondială a Sănătății a clasificat-o drept variantă îngrijorătoare, iar unele testări au concluzionat că aceasta este mai contagioasă decât alte tipuri de SARS-CoV-2.

În timp ce abordarea Indiei de a cenzura informațiile este uneori extremă, OMS și alte organizații de sănătate mondiale insistă asupra ideii că poreclirea variantelor coronavirusului după regiuni geografice poate fi atât inexactă, cât și stigmatizantă. Numele de locații, de oameni sau de animale nu ar trebui folosite pentru a descrie boli infecțioase, se arată în recomandările oficiale ale OMS din 2015.

Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca, eficiente împotriva variantei indiene

Vaccinurile produse de Pfizer și AstraZeneca s-au dovedit eficiente împotriva variantei indiene a coronavirusului, potrivit unui nou studiu realizat în Anglia. Vaccinurile de la Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford s-au dovedit a fi aproape la fel de eficiente împotriva variantei indiene a coronavirusului ca şi variantei englezeşti, a indicat sâmbătă un studiu realizat de autorităţile sanitare din Anglia, transmite Agerpres.

Potrivit studiului PHE, realizat între 5 aprilie şi 16 mai, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost eficient 88% împotriva bolii simptomatice a variantei indiene la două săptămâni după a doua doză, comparativ cu 93% eficienţă contra variantei engleze. În aceeaşi perioadă, serul AstraZeneca a fost eficient 60%, comparativ cu 66% contra variantei engleze care a fost detectată în Kent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel