India. Bărbați, condamnați la moarte pentru viol

Doi bărbaţi de 20 şi 24 de ani au fost condamnaţi marţi la pedeapsa cu moartea de către un tribunal indian pentru violarea în grup a unei fetiţe de opt ani, caz ce a suscitat o puternică emoţie în ţară şi a provocat manifestaţii de furie.

Decizia este una dintre primele sentinţe pronunţate în virtutea unei noi legi care permite accelerarea procedurilor judiciare şi pedeapsa cu moartea pentru violarea copiilor. La momentul faptelor, în urmă cu două luni, mulţimi de manifestanţi au defilat strigând Moarte violatorilor ! după agresarea fetiţei, care se află şi acum în spital într-o stare critică. Suspecţii au aşteptat-o pe fetiţă în faţa şcolii sale din Mandsaur, în statul Madhya Pradesh (centru), de unde trebuia s-o ia tatăl ei, după care au dus-o într-un loc izolat, au violat-o şi i-au sfâşiat gâtul, lăsând-o să moară. Ea a fost salvată de către unii localnici, care au dus-o urgent la spital.

Lege schimbată, din cauza unui caz 

Ca urmare a unor proteste puternice în legătură cu cazuri precedente, violarea copiilor în vârstă de până la opt ani a devenit pasibilă cu moartea în India. Ultima execuţie pentru viol în India datează de acum 14 ani, la Kolkata, în estul Indiei. Dhananjay Chatterjee, paznic la o clădire, a fost executat prin spânzurare pentru violarea şi uciderea unei fete în vârstă de 18 ani în 1990. Aproape 40.000 de plângeri pentru violenţe sexuale au fost depuse în 2016, unele dintre asociaţii fiind însă de părere că această cifră nu este decât vârful aisbergului. Violul în grup şi moartea unei studente într-un autobuz în New Delhi în 2012 a provocat manifestaţii în toată ţara şi a scos în evidenţă omniprezenţa violenţelor sexuale în India.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel