India ar fi cedat Chinei mai multe teritorii din Munții Himalaya, potrivit locuitorilor din zonă: Guvernul nostru renunță fericit la pământ

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Indienii care locuiesc în zona montană, în apropierea graniței cu Republica Populară Chineză, acuză guvernul că ar fi cedat Chinei părți de teritoriu.

Indienii care locuiesc în apropierea graniței disputate din Himalaya cu China și-au acuzat guvernul că a cedat teritorii după ce ambele părți au convenit să retragă trupele din unele zone contestate și să creeze zone tampon.

La începutul acestei luni, trupele indiene și chineze, care au fost blocate într-o dispută tensionată la frontieră din iunie 2020, au început să se retragă din zona contestată Gogra-Hot Springs după ce s-a ajuns la un acord de detensionare.

Guvernul indian a declarat că acordul a restabilit teritoriul de pe ambele părți ale frontierei contestate, cunoscut sub numele de linia de control real, la „perioada de dinainte de separare”. În zonele tampon nou create, niciuna dintre părți nu va avea voie să patruleze cu trupele.

Locuitorii acuză cedări de teritorii

Cu toate acestea, rezidenții indieni locali, reprezentanții aleși ai regiunii și foștii ofițeri militari indieni care au servit de-a lungul frontierei disputate din Ladakh susțin că noile „zone tampon” au fost stabilite în zone aflate anterior sub controlul indian.

Între timp, ei susțin că pozițiile trupelor chineze rămân fie în zone contestate, fie în interiorul teritoriului indian.

„Armata noastră eliberează zone care nu au fost deloc disputate, în timp ce trupele chineze sunt staționate în zonele patrulate în mod tradițional de India”, a declarat Konchok Stanzin, un consilier ales din regiune.

Stanzin a susținut că India a cedat deja teritoriul Chinei în timpul unui acord din 2021 de retragere din zonele contestate din jurul lacului Pangong din Ladakh.

„Am exprimat îngrijorări similare în dezangajarea anterioară, la fel ca în zona Pangong Tso, unde armata noastră a pierdut din nou o zonă imensă”, a spus el.

Mulți oameni din zona locală au vorbit despre îngrijorarea nu numai pentru securitatea lor, ci și despre consecințele pe care le avea pierderea de pământ în favoarea Chinei asupra mijloacelor lor de existență.

„Pierdem terenuri masive, pe care le-am folosi ca pășunat”, a spus Stanzin, care aparține, ca majoritatea oamenilor din zonă, comunității tribale de păstori de vite Changpa. Principalele lor surse de viață au fost caprele Changra producătoare de lână de cașmir.

„Anterior, îngrijorarea noastră era doar cu privire la incursiunile chineze, dar acum situația este mai îngrijorătoare, deoarece guvernul nostru renunță fericit la pământ”, a spus el. „Dacă abordarea Indiei rămâne aceeași, vom pierde mai multe pământuri.”, a mai spus el, potrivit The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel