India a folosit cea mai puternică RACHETĂ pe care o deține. VIDEO

India a lansat luni pe orbită un satelit de comunicații utilizând cea mai puternică rachetă pe care a fabricat-o vreodată și ameliorându-și astfel perspectivele de a obține o cotă mai mare dintr-o piață a industriei spațiale în valoare de peste 300 de miliarde de dolari, relatează Reuters.

Cu o greutate de 3.136 kg, satelitul GSAT-19 este cel mai greu pe care India a încercat să-l plaseze pe orbită, a anunțat agenția spațială. Până în prezent, SUA, Rusia, China, Japonia și Agențială Spațială Europeană erau singurele care puteau lansa sateliți cu greutatea mai mare de trei tone. 

Prim-ministrul Narendra Modi a felicitat oamenii de știință care s-au ocupat de proiect și a spus că acesta duce India mai aproape de generația următoare de capabilități de lansare. "Țara este mândră", a scris el într-o postare pe Twitter.

Guvernul lui Modi a promovat un program spațial local pentru a demonstra capacitățile tehnologiei low-cost, iar în februarie a lansat 104 sateliți într-o singură misiune, majoritatea pentru clienți străini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel