Independență Catalonia. Violențele extreme, alimentate din România

catalonia
catalonia

Judecătorul spaniol Manuel Garcia Castellon a ordonat vineri închiderea paginilor de web ale platformei de internet Tsunami Democratic, care a contribuit la chemarea la amplele manifestaţii pro-independenţă ce au loc în ultimele zile în Catalonia, scrie cotidianul Diario Vasco.

Potrivit unui expert în informatică care a dorit să i se păstreze anonimatul, platforma ar folosi un server virtual privat instalat în România, la Bucureşti.

Regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei se confruntă de luni cu demonstraţii uneori violente, în urma condamnării a 9 lideri separatişti catalani la pedepse importante cu închisoarea (de la 9 la 13 ani) de către justiţia spaniolă, pentru rolul jucat în tentativa de secesiune din 2017, informează Agerpres.

Ministrul spaniol de interne în exerciţiu Fernando Grande-Marlaska a afirmat vineri că protestatarii violenţi din Catalonia riscă pedepse cu închisoarea de până la 6 ani, conform legislaţiei spaniole.

Circa 525.000 de persoane au demonstrat vineri, la Barcelona, conform anunţului făcut de poliţia municipală.

Sâmbătă, poliţia din regiune, Mossos d'Esquadra, a anunţat că au fost arestate 54 de persoane şi 18 ofiţeri ai săi au fost răniţi în cursul protestelor de vineri, a transmis dpa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel