Independență Catalonia. Puigdemont, apel către guvernul spaniol

catalonia
catalonia

Fostul şef al executivului regional al Cataloniei Carles Puigdemont a îndemnat vineri guvernul spaniol "să înceapă dialogul" cu privire la problema independenţei regiunii sale şi a cerut eliberarea separatiştilor închişi de Madrid, informează AFP.

"A sosit timpul pentru dialog", a declarat el presei imediat după ce a fost eliberat din închisoarea din Neumünster în Germania, unde a fost deţinut timp de zece zile.

"Autorităţile spaniole nu au nicio scuza să nu înceapă dialogul", a adăugat el. "Am cerut un dialog ani de zile şi am obţinut ca răspuns numai violenţă şi represiune", a mai spus el.

Puigdemont, care rămâne sub control judiciar şi face obiectul unei eventuale proceduri de extrădare în Spania examinată în prezent de justiţia germană, a cerut de asemenea "eliberarea imediată" a separatiştilor catalani deţinuţi în Spania.

"A avea prizonieri politici în Uniunea Europeană este o ruşine", a spus el.

Nouă separatişti sunt în prezent în detenţie în Spania, inclusiv şase foşti membri ai executivului provinciei şi fosta preşedintă a parlamentului catalan.

Justiţia germană a decis joi seară să îl elibereze pe Puigdemont pe cauţiune, respingând acuzaţia principală formulată de Madrid de "rebeliune" pentru organizarea referendumului privind independenţa Cataloniei în octombrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel