Independență Catalonia. Chirieac: Risc de RĂZBOI CIVIL

Analistul Bogdan Chirieac a calificat vineri drept "iresponsabilă" decizia de declarare a Cataloniei stat independent. 

"Este o decizie iresponsabilă. În provincia spaniolă Catalonia a avut loc un referendum nerecunoscut de nimeni, se încalcă Constituţia Spaniei, Bruxelles-ul a anunţat că singurul interlocutor rămâne Madridul şi riscă în acţiunea pe care au avut-o să declanşeze un alt război civil în Spania, un război civil de foarte lungă durată. Într-un moment în care lumea are nevoie de integrare, iată, avem de-a face cu nişte acţiuni secesioniste dorite, se pare, pentru interese politice meschine locale", a declarat Chirieac, conform Agerpres.

Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluţie care declară că regiunea din nord-estul Spaniei devine un "stat independent care ia forma unei republici", au anunţat agenţiile internaţionale de presă. 

Rezoluţia a fost adoptată cu 70 de voturi "pentru", 10 " împotrivă" şi două abţineri, a declarat Carme Forcadell, preşedintele legislativului regional de la Barcelona ce are 135 de locuri, potrivit Reuters şi DPA. 

"Stabilim o Republică Catalană ca stat independent, suveran, democratic şi social, se menţionează în preambulul rezoluţiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel