Îndemnul nesăbuit al unui colonel rus: Crucifix pe acoperișul Marii Moschei din Istanbul și răsturnarea Guvernului turc. Iată ce propune acesta

Fotografie de la Gizem Ş./ Pexels
Fotografie de la Gizem Ş./ Pexels

Un ”expert” rus a făcut recent comentarii controversate despre Turcia în urma cutremurelor din 6 februarie.

Semyon Bagdasarov este un colonel al armatei  ruse, de origine armeană. A fost deputat în Duma, camera inferioară a Adunării Federale, și este directorul Centrului pentru Studiul Orientului Mijlociu și Asiei Centrale cu sediul la Moscova, potrivit unui articol scris de Middle East Monitor.

Bagdasarov a devenit cunoscut pentru că a apărut frecvent la televiziunea rusă și a făcut declarații controversate pentru a-și atrage publicitate.

Întrebarea la care vom încerca să răspundem este dacă aparițiile sale ocazionale la televiziunea de stat rusă, ar putea face parte dintr-o strategie mai amplă din peisajul politico-militar al Rusiei.

Prin urmare: Negarea integrității teritoriale a Turciei

Acest ”expert” are o lungă istorie de a face comentarii ostile despre Turcia; el neagă integritatea teritorială a Turciei, referindu-se la aceasta drept ”Armenia de Vest”.

El și-a exprimat de mai multe ori ostilitatea față de statul turc și a cerut cooperarea cu organizația teroristă kurdă PKK. În ultimele luni, el chiar a sugerat ca PKK să lupte în numele Rusiei în Ucraina.

Răsturnarea Guvernului Turciei

Mai mult decât atât, Semyon Bagdasarov  a cerut să fie implementate ”mecanisme” pentru răsturnarea Guvernului turc.

Bagdasarov a sugerat că politicienii ruși și armata ar trebui să profite de dificultățile Turciei de după cutremur și să ”recupereze” pământul care a fost, a spus el, parte a Rusiei.

Crucifix și rugăciuni ortodoxe la Marea Moschee din Istanbul

Una dintre sugestiile sale este ca un crucifix creștin ortodox să fie atașat pe acoperișul Marii Moschei Hagia Sofia din Istanbul, cu rugăciuni cântate în aramaică și rusă.

Propunerile lui Bagdasarov sunt marginale și nu reprezintă o linie oficială a Rusiei 

În timp ce cuvintele provocatoare ale lui Bagdasarov par a fi marginale și nu reprezintă o linie oficială rusă, ele au atras totuși condamnări pe scară largă pe rețelele de socializare.

Afirmația că Istanbulul (Constantinopolul) a făcut odată parte din Imperiul Rus este total falsă. De-a lungul istoriei sale lungi, Istanbulul nu a fost niciodată sub controlul Rusiei, nici măcar pentru o singură zi. Cu toate acestea, acest așa-zis expert ar putea crede că Rusia este moștenitorul Imperiului Bizantin și, prin extensie, un moștenitor al Turciei de astăzi.

Indiferent de interpretările sale istorice absurde, apelurile sale către Rusia de a invada Turcia, membru NATO, sunt nesăbuite și dezvăluie o totală lipsă de înțelegere a potențialelor consecințe.

Rusia s-ar confrunta cu consecințe grave și devastatoare, deoarece ar fi invocat articolul 5 al NATO, necesitând un răspuns puternic din partea tuturor membrilor NATO. Numai asta ar trebui să convingă Moscova să nu ia în considerare nici măcar o astfel de mișcare.

Mai mult, sugestia lui Bagdasarov de a exploata recentele cutremure din Turcia, care au provocat pagube imense și suferințe umane, cu pierderea a peste 50.000 de vieți, dezvăluie mentalitatea sa crudă și fără inimă. Ce fel de persoană s-ar gândi să profite de o națiune îndoliată? 

 

În concluzie: Rusia și Turcia continuă să mențină legături diplomatice

Este important de menționat că Turcia încearcă să medieze în războiul aflat în desfășurare în Ucraina. Pe lângă faptul că joacă un rol crucial în semnarea acordului privind coridorul cerealelor, Turcia a inițiat și schimburi de prizonieri între cele două țări.

În ciuda unor diferențe, Rusia și Turcia continuă să mențină legături diplomatice. Țările pot minimiza conflictele rezolvându-le prin bun simț și consens. În vremuri de criză, guvernele trebuie să mențină un nivel egal pentru a preveni escaladarea situației și cauzarea unor prejudicii mai semnificative. Acest principiu a fost esențial pentru relația dintre Rusia și Turcia, mai ales în ultimii ani.

Situația actuală nu este ajutată de agenți provocatori care subminează relațiile Rusiei cu Turcia și aprind flăcările discordiei. Acest apel nesăbuit de a ocupa Istanbulul este o provocare scandaloasă și ar trebui condamnată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel