Îndatorare MAMUT pentru britanici, în aprilie. Un SFERT din PIB-ul anual al României

Marea Britanie a făcut public efectul imens pe care l-a avut coronavirusul asupra finanțelor proprii, dezvăluind suma uriașă împrumutată doar în lumea aprilie.

Marea Britanie a făcut public efectul imens pe care l-a avut coronavirusul asupra finanțelor proprii, dezvăluind suma uriașă împrumutată doar în lumea aprilie, conform Daily Mail.

Guvernul britanic s-a îndatorat cu nu mai puțin de 69 miliarde euro într-o singură lună calendaristică, doborând orice record din istoria înregistrărilor, în încercarea de a scăpa de la dezastru milioane de angajați și afaceri.

Experții se așteptau la jumătate din sumă

Analiștii financiari au prezis o sumă de două ori mai mică, 34 miliarde euro, pentru luna aprilie. Astfel, datoria publică a ajuns la 2,23 bilioane euro, depășind pentru prima dată echivalentul a 2 bilioane lire sterline și devenind comparabilă cu Produsul Intern Brut în sine.

Oficiul național de statistică (ONS) a transmis că suma a fost de 5 ori mai mare decât îndatorarea din aprilie 2019 și aproape de mărimea întregii sume împrumutate în ultimul an fiscal (aprilie 2019 – martie 2020).

Rectificare și pentru martie 

Mai mult decât atât, banii împrumutați în martie 2020 de către guvernul britanic au suferit o modificare, suma crescând astfel cu 3,35 miliarde euro, la 16,4 miliarde euro.

Oficiul pentru responsabilitatea bugetară a avertizat că guvernul britanic condus de Boris Johnson poate împrumuta maxim 335 miliarde euro în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel