INDAGRA 2018, deschidere 31 octombrie. Petre Daea participare

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va participa miercuri 31 octombrie 2018, la deschiderea oficială a INDAGRA 2018 - Târg internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei.

Evenimentul este organizat de către ROMEXPO în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și se va desfășura în perioada 31 octombrie-4 noiembrie 2018 la Centrul Expoziţional ROMEXPO.

Ministrul va fi prezent la deschiderea târgului, iar ulterior va efectua un tur al expozanţilor care vor realiza prezentări ale celor mai noi utilaje și tehnologii din domeniu, soluții agricole, autovehicule și accesorii destinate transportului de animale, mașini și componente auto agro-industriale și alte produse și servicii din domeniile horticol, agricol și zootehnic.

În cadrul expoziției, autoritățile aflate în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor organiza o serie de conferințe ce vor avea ca principale teme: dezvoltarea rurală, schimbarea generațiilor în agricultură, dezvoltarea mediului rural și a agriculturii din România prin PAC post 2020, sprijinul financiar acordat fermierilor de către APIA prin măsurile din PNDR gestionate, precum și sprijinul financiar acordat prin PNDR pentru dezvoltarea tinerilor fermieri, creșterea producției de pește pentru consumatorii români.

Conferinţă de promovare

Astfel, în data de 01 noiembrie 2018,  începând cu ora 10:00, în sala Madgearu din cadrul Romexpo, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime va organiza conferința de promovare a POPAM 2014-2020. În cadrul conferinței vor fi dezbătute subiecte precum: creșterea producției autohtone de pește pentru consumatorii din România, stadiul implementării POPAM, prezentarea unor proiecte de succes finanțate din POPAM.

În data de 2 noiembrie 2018, ora 12:00, sala Madgearu, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va organiza conferința ”Dezvoltarea rurală – element fundamental al competitivității economice și al coeziunii la nivelul Uniunii Europene". În cadrul evenimentului vor fi dezbătute teme de interes pentru sectorul agricol și de dezvoltare rurală precum: schimbarea generațiilor în agricultură, perspectivele dezvoltarii mediului rural și a agriculturii din Romania prin PAC post 2020, finanțările nerambursabile acordate fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor și autorităților publice din România.

Cine participă la eveniment

La conferință vor fi prezenți ministrul Petre Daea, secretarii de stat, Daniel Botănoiu și Alexandru Potor, directorul general AFIR Adrian Chesnoiu, directorul General al APIA, Adrian Pintea, directorul general adjunct al Autorității de Management pentru PNDR, Carmen Boteanu precum și alți directori și experți din cadrul MADR și ai instituțiilor subordonate.

În marja desfășurării târgului Indagra 2018, o echipă a FIDA - Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă va vizita România. Cu această ocazie, delegația va participa la ceremonia de deschidere oficială a târgului internațional Indagra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel