Inculpaţii din dosarul permiselor Argeş, pedepse între 1,5 şi 14 ani de închisoare

codrut-vlasceanu
codrut-vlasceanu

Inculpaţii din dosarul permiselor auto Argeş au primit, marţi, pedepse între un an şi jumătate de închisoare cu suspendare şi 14 ani de închisoare cu executare, cea mai mare fiind dictată pentru fostul şef al Serviciului Permise Argeş, Codruţ Vlăsceanu, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.  Pedepsele au fost dictate de Curtea de Apel Târgu Mureş.

[caption id="attachment_157847" align="alignleft" width="300" caption="Codruţ Vlăsceanu"][/caption] "Facem menţiunea faptului că nu a existat nici o achitare a vreunui inculpat şi instanţa a dispus confiscarea tuturor sumelor de bani în euro şi în lei dobândite de inculpaţi în urma săvârşirii infracţiunilor", precizează reprezentanţii Curţii de Apel Târgu Mureş.

Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în 10 zile de la pronunţare.

Cei 11 poliţişti din lotul celor 28 de inculpaţi au primit cele mai mari pedepse, între 11 şi 14 ani, precizează aceleaşi surse judiciare.

Prefectura Argeş a cerut în instanţă suspendarea a 451 de permise pentru care existau indicii că ar fi fost eliberate ilegal. Până în prezent, doar 16 dintre acestea au fost anulate.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în intervalul 1 ianuarie 2006 - 12 iunie 2008, 26.813 de persoane şi-au mutat domiciliul în judeţul Argeş. Dintre acestea, 6.056 au obţinut permis auto. 3.200 dintre aceste permise au fost noi, iar restul, cu adăugare de categorie sau prin schimbarea unor acte similare false eliberate în afara ţării.

DNA a trimis în judecată, în decembrie 2008, 28 de persoane, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel