INCREDIBIL: Spaniolii s-au mutat în peșteri

Locuitorii unui oraș din Spania au renunțat la vilele sofisticate și la grădinile luxuriante și s-au hotărât să trăiască în peșteri.

Guadix este una dintre destinațiile exotice din Europa, unde un aer exotic care te înconjoară peste tot, iar clădirile sunt de o frumuseţe inegalabilă. Acestă localitate a provinciei Grenada din Spania este cu atât mai specială cu cât oamenii au decis să-și construiască peșteri, din varii motive, unul dintre ele fiind temperatura foarte ridicată din timpul verii. 

Astfel, peste 2.000 de case-peşteri despre care se spune că au fost construite în secolul XVI reprezintă principala minune a acestui oraş. În casele-peşteri există electricitate, apă curentă, cablu TV, dar şi Internet.

Oraşul are circa 20.000 de locuitori, dintre care 10.000 trăiesc în peşterile frumos amenajate din cartierul Troglodyte, conform site-ului tripadvisor.com

Motivul pentru care jumătate din locuitorii acestui oraş şi-au făcut adăpost în peştera este temperatura extremă la care se ajunge la poalele Munţilor Sierra Nevada, aceasta fiind de 40 de grade, fapt pentru care peştera poate fi o soluţie pentru răcorire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel