INCREDIBIL: Spaniolii s-au mutat în peșteri

Locuitorii unui oraș din Spania au renunțat la vilele sofisticate și la grădinile luxuriante și s-au hotărât să trăiască în peșteri.

Guadix este una dintre destinațiile exotice din Europa, unde un aer exotic care te înconjoară peste tot, iar clădirile sunt de o frumuseţe inegalabilă. Acestă localitate a provinciei Grenada din Spania este cu atât mai specială cu cât oamenii au decis să-și construiască peșteri, din varii motive, unul dintre ele fiind temperatura foarte ridicată din timpul verii. 

Astfel, peste 2.000 de case-peşteri despre care se spune că au fost construite în secolul XVI reprezintă principala minune a acestui oraş. În casele-peşteri există electricitate, apă curentă, cablu TV, dar şi Internet.

Oraşul are circa 20.000 de locuitori, dintre care 10.000 trăiesc în peşterile frumos amenajate din cartierul Troglodyte, conform site-ului tripadvisor.com

Motivul pentru care jumătate din locuitorii acestui oraş şi-au făcut adăpost în peştera este temperatura extremă la care se ajunge la poalele Munţilor Sierra Nevada, aceasta fiind de 40 de grade, fapt pentru care peştera poate fi o soluţie pentru răcorire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel