Incredibil! Olimpic băimărean respins dintr-o eroare la Bac: i-au pus 2 în loc de 9. 20

liceu_baia_mare_89226300
liceu_baia_mare_89226300

Caz fără precedent la Bacalaureat, unde un olimpic băimărean, admis deja la Facultatea de Fizică la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a fost respins cu nota 2,20 tocmai la fizică, materie la care a câştigat numeroase concursuri şcolare. După incident, Comisia a decis verificarea tuturor lucrărilor în urma cărora s-au mai găsit două lucrări cu punctaje mai mari decât cele afișate.

[caption id="attachment_80517" align="alignleft" width="300" caption="Foto: Glasul Maramureșului"][/caption] Elevul de la Colegiul Gheorghe Şincai nu şi-a făcut prea multe probleme pentru bacalaureat. Înca din primăvară a fost admis la facultate, iar examenul de acum trebuia să fie doar o formalitate pentru el. În ziua afişării rezultatelor s-a trezit ultimul pe listă, iar în dreptul numelui său era înscris cuvântul “respins”, potrivit emaramures.ro.

Elevul a depus contestaţie. La scurt timp, a fost sunat de către conducerea liceului, care aflase de la comisia de corectare că s-a făcut o eroare la trecerea notei de pe lucrare pe procesul-verbal. Cineva din comisie a trecut în loc de 9.20, cu cât i-a fost notată lucrarea la fizica, doar 2.20.

"În momentul în care s-a trecut notele de pe lucrare în catalog s-a strecurat eroarea. I s-a dictat 9,20 şi cel care a trecut în catalog a înţeles 2,2, probabil fiind într-o succesiune de note mici de 2 şi efectiv a fost o eroare umană generată de faptul că era târziu, s-a lucrat mult, sub stres. Nu a dorit nimeni să-l dezavantajeze pe elev, a fost o eroare umană. Am dispus să se verifice toate lucrările, adică corespondenţa dintre nota de pe lucrare şi cea din catalog", a declarat pentru realitatea.net, Filip Pavel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Maramureş.

Comisia a decis să verifice toate lucrările din centrul de examinare şi au descoperit alte două cazuri. Elevii aveau note mai mari pe lucrări decât cele afişate.

"Am verificat toate lucrările. Trei situaţii au fost, trei candidaţi. I-am descoperi odată cu cazul sesizat ", a spus purtătorul de cuvânt al inspectorului şcolar. Față de aceste cazuri,  Inspectoratul Şcolar nu va dispune niciun fel de sancţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel