Incredibil: Două televiziuni nu pot fi sancționate de CNA, deși au încălcat regulile

Două televiziuni nu au respectat doliul naţional în cazul Colectiv, dar nu pot fi sancţionate de CNA din cauza faptului că reglementările nu sunt clare în acest sens.

Hora TV şi Taraf TV au difuzat în timpul zilelor de doliu naţional acelaşi tip de muzică pe care îl transmit în mod obişnuit.

"Trebuia să îşi schimbe profilul în muzică clasică?", a întrebat retoric membrul CNA Valentin Jucan, scrie Businessmagazin.ro.

"Nu, dar nici să difuzeze 'Mulţi ani trăiască'. Sensul unui doliu naţional este şi ăsta (adaptarea programului, n.r.), nu este doar ca să se pună negru pe drapel", a spus Radu Herjeu, vorbind despre Hora TV.

Membrii CNA însă au spus că nu există reglementări clare privind modul în care televiziunile trebuie să se comporte atunci când este doliu naţional. În aceste condiţii, televiziunile au reacţionat aşa cum au considerat de cuviinţă, în funcţie şi de profilul pe care îl au.

Pe de altă parte, membrii CNA au considerat că, dacă ar fi intervenit în cazul programelor difuzate de radiodifuzori, acest lucru ar fi reprezentat ingerinţă în politica lor editorială.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel