Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Custodele Coroanei și Principele Consort au sosit la Londra

Sursa foto: Instagram Familia Regala a Romaniei
Sursa foto: Instagram Familia Regala a Romaniei

Familia Regală a României a făcut anunțul potrivit căruia Custodele Coroanei și Principele Consort au ajuns în Marea Britanie pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea.

"Joi, 4 mai 2023, după-amiază, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost întâmpinați la Aeroportul Internațional Heathrow de reprezentanți ai Casei Majestății Sale britanice, ai Guvernului britanic și ai Ambasadei României la Londra", a transmis Familia Regală a României.

Și preşedintele Klaus Iohannis va participa, vineri şi sâmbătă, la Londra, la festivităţile prilejuite de încoronarea Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla.

Vineri, acesta va lua parte la recepţia oferită de Regele Charles al III-lea şefilor de delegaţii la Palatul Buckingham. Sâmbătă, preşedintele va participa la ceremonia încoronării care va avea loc la Westminster Abbey. Potrivit AFP, un număr de 2.000 de invitaţi vor asista la încoronarea Regelui Charles al III-lea, mult mai puţini decât cei 8.000 prezenţi la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în 1953.
 
Încoronarea Regelui Charles al III-lea, unul dintre cele mai așteptate evenimente

Încoronarea Regelui Charles al III-lea, care are loc pe 6 mai 2023, este unul dintre cele mai așteptate evenimente, fiind considerat unul istoric. În timpul ceremoniei de încoronare a regelui Charles al III-lea, mai multe persoane vor avea de jucat un rol de prim rang, adeseori moştenit dintr-o tradiţie îndelungată sau acordat în semn de omagiu pentru serviciile lor în slujba ţării, informează AFP, potrivit Agerpres.

La fel ca la multe alte evenimente, familia este adesea pe primul loc, iar mulți membri ai familiei regelui Charles și a Camillei vor fi prezenți, notează BBC News. Prințul William și Catherine, Prințul și Prințesa de Wales, vor fi prezenți, la fel ca și doi dintre frații regelui, Anne, Prințesa Regală și Edward, Ducele de Edinburgh. După multe speculații, Prințul Harry a confirmat că va participa, însă soția sa Meghan nu. Încoronarea coincide cu cea de-a patra aniversare a fiului cuplului, Prințul Archie.

Prințul Andrew, ducele de York, este așteptat să meargă, dar fosta sa soție, ducesa de York, Sarah Ferguson, nu va participa. Este probabil ca fiicele lor, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie, să participe în calitate de a noua și a 11-a în linia de succesiune la tron - precum și fiica Prințesei Anne, Zara Tindall și soțul ei, Mike Tindall.

Atât nepoții regelui Charles, cât și cei ai Camillei vor fi prezenți, iar unii dintre ei vor lua parte la ceremonie. Prințul George, fiul prințului William și al Catherinei și al doilea în linia de succesiune la tron, va fi unul dintre mai mulți "paji de onoare". Trei dintre nepoții reginei consort, Gus și Louis Lopes, Freddy Parker Bowles și strănepotul ei, Arthur Elliot, vor avea același rol și vor face parte din procesiunea prin Westminster Abbey.

De asemenea, reginei Camilla i se vor alătura sora sa Annabel Elliot și prietena sa apropiată Lady Lansdowne în calitate de doamne de onoare.Preşedintele Klaus Iohannis va participa, vineri şi sâmbătă, la Londra, la festivităţile prilejuite de încoronarea Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romanian Royal Family (@familiaregalaaromaniei)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel