Incompatibilitate, infracțiuni și conflict de interese constatate de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat marţi că a constatat starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală, precum şi indicii privind săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi înşelăciune în cazul a 18 foşti şi actuali aleşi locali. 

Printre persoanele evaluate se numără doi primari şi cinci viceprimari, conform informațiilor transmise de ANI.

Conform aceleiaşi surse, Marin Voinea, primarul comunei Călugăreni, judeţul Giurgiu, este suspectat de incompatibilitate, întrucât deţine simultan funcţia de primar, începând cu data de 19 iunie 2012, precum şi calitatea de comerciant persoană fizică. 

Florin Farcaşiu, primarul comunei arădene Târnova, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 - 29 iunie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de membru în consiliile de la două şcoli, participând totodată, în calitate de reprezentant al Primăriei, la 33 de şedinţe ale consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ. 

Acuzaţia de incompatibilitate îl vizează şi pe Eduard Vârlan, fost viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea şi actual consilier local. 

"S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 iunie 2013 - 29 ianuarie 2014 întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în consiliile de administraţie ale Colegiului Naţional de Informatică "Matei Basarab" Râmnicu Vâlcea, Colegiului Economic Râmnicu Vâlcea, Liceului de Arte "Victor Giuleanu" Râmnicu Vâlcea şi Clubului Sportiv Şcolar Râmnicu Vâlcea. (...) De asemenea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 iunie 2013 - 26 iunie 2016 întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi şef serviciu (angajat cu contract individual de muncă) în cadrul Serviciului Verificare Cereri de Finanţare - Oficiul Judeţean al Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Vâlcea din cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit", se precizează în comunicat. 

Maria Bălan, actual viceprimar şi fost consilier local al oraşului Sulina, judeţul Tulcea, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2012 - 25 aprilie 2016, întrucât a deţinut simultan funcţia de consilier local şi de asistent medical comunitar în aparatul propriu al Consiliului Local. 

Alte situații de incompatibilitate

Tot de incompatibilitate sunt acuzaţi Ovidiu Laurenţiu Răducanu, viceprimar al comunei Mârşani din judeţul Dolj, şi Lică Novac, fost viceprimar şi actual consilier local al comunei vasluiene Puieşti. Potrivit ANI, primul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 - 29 mai 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în cadrul consiliului de administraţie al şcolii din comună, iar al doilea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iunie 2015 - 29 februarie 2016, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de titular de întreprindere individuală. 

În aceeaşi situaţie se află şi Gheorghe Coste, fost viceprimar al comunei Cămărzana din judeţul Satu Mare, care a fost în incompatibilitate în perioada 10 iulie 2012 - 21 iunie 2016, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică. 

ANI a mai constatat existenţa stării de incompatibilitate, a conflictului de interese de natură administrativă şi penală sau indicii privind săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi înşelăciune în cazul a 11 foşti sau actuali consilieri locali din judeţele Mureş, Vâlcea, Argeş, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Hunedoara. 

"Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris", se mai arată în comunicatul ANI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel