Încleștare Putin - Merkel cu privire la Transnistria

Președintele rus Vladimir Putin a denunțat, în timpul unei convorbiri telefonice cu cancelarul Angela Merkel, ”blocada economică” împotriva Transnistriei, regiunea separatistă din Republica Moldova, transmite Radio Europa Liberă.

Într-o convorbire telefonică inițiată de Putin, președintele Rusiei a subliniat nevoia unui reforme constituționale în Ucraina și s-a plâns Angelei Merkel de ”blocada” impusă Transnistriei.

Conform unui comunicat al Kremlinului, Vladimir Putin ”a subliniat necesitatea unei reforme constituționale care să garanteze interesele legitime ale locuitorilor tuturor regiunilor Ucraina”.

Cu privire la Transnistria, președintele Federației Ruse a vorbit despre necesitatea unor măsuri care să permită ”ridicarea blocadei de facto a acestei regiuni” și căutarea unei soluții ”juste” pentru fâșia de pământ din nord-vestul Republicii Moldova.

Președinția rusă pretinde că subiectul regiunii separatiste rusofone din Republica Moldova a fost înaintat de Putin și în cadrul unei conversații telefonice cu omologul său american, Barack Obama, centrată pe criza din Ucraina.

Site-ul oficial al Administrației Kremlinului spune că Putin s-a plâns de ”blocada” instituită de Ucraina asupra Transnistriei. El ar mai fi susținut rezolvarea conflictului transnistrean în formatul consacrat 5+2. 

Aceste negocieri sunt conduse de OSCE, iar până în prezent nu au avut niciun rezultat. Rusia este parte a formatului de negociere.

Casa Albă nu face referire la Transnistria în comunicatul despre discuția telefonică Obama - Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel