Incidente la Washington. Oameni duși la spitale: stop cardiac, fracturi multiple

Proteste SUA
Proteste SUA

Pentagonul a activat toţi rezerviştii din Garda Naţională din District of Columbia, adică aproximativ 1.100 militari, pentru a încerca să pună capăt revoltei de la Capitoliul din Washington, unde sute de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au luat cu asalt clădirea legislativului american, informează EFE. 

Poliţia avertizase că nu avea agenţi suficienţi pentru a-i ţine în frâu pe susţinătorii lui Donald Trump care au pătruns cu forţa în clădire şi au provocat evacuarea celor două camere ale Congresului SUA. Asaltul asupra Congresului s-a produs când ambele camere organizau o sesiune pentru a confirma victoria electorală a democratului Joe Biden în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.

Manifestanţii au spart geamurile şi au deschis uşile cu forţa. Cel puţin o persoană a fost rănită de glonţ, o femeie care se află în stare gravă după ce a fost împuşcată în piept.

Nu este clar dacă sesiunea comună a Congresului SUA va fi reluată pentru a permite validarea victoriei lui Biden, a declarat o sursă familiară cu situaţia la CNN, adăugând că parlamentarii americani vor mai întâi ca situaţia să revină din nou sub control.

Cel puţin un ofiţer de poliţie a fost împroşcat cu spray cu piper şi dus la un spital din zonă, a declarat Douglas Buchanan, şef de comunicare pentru Serviciile de Pompieri şi pentru Medicina de Urgenţă din D.C. Buchanan a mai spus că alte persoane au fost tratate şi duse la spitale întreaga zi - cu probleme care au variat de la stop cardiac şi până la fracturi multiple.

Şeful Departamentului de Poliţie Metropolitană, Robert Contee, a declarat că cel puţin 13 oameni au fost arestaţi şi niciunul dintre ei nu provine din D.C. El a confirmat că mai mulţi poliţişti sunt trataţi pentru diverse răni şi a menţionat că autorităţile au confiscat câteva arme.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel