Urmărește emisiunea live


Incidente la protestele din Piața Universității. Jandarmii au luat pe sus manifestanții

Foto: Facebook eveniment protest
Foto: Facebook eveniment protest

Protestul de joi din Piața Universității nu ar fi fost autorizat. Jandarmii au trecut direct la fapte și au legitimat mare parte dintre cei care au participat la protest. 

"Jandarmeria a luat nume si date, ne-a informat ca nu avem voie sa scandam, sa avem pancarte, sa fim acolo in grup... apoi au inceput polemici, un jandarm chiar a lovit una din pancarte... moment in care speram sa explodeze totul, dar din fericire suntem pasnici, nu ca ei... deci... asta e? Ii lasam sa faca fix ce vor?!? 
Oare si pe noi ne cred fascisti? Golani? Drogati? De parca ar avea vreo legatura...", a scris un protestatar, în rubrica de discuții a evenimentului "Cătușe înainte de pâine". 

Un alt protestatar a scris: "Dragii mei prieteni, am nevoie de un sfat, o parere: - Am fost la Universitate. Am ajuns la ora 18 si purtam un banner, multi dintre voi il stiti, ala cu "PARLAMENTUL RUSINII". Ei bine, la nici cateva minute m-au abordat jandarmii, sfatuindu-ma sa merg la Primarie, unde sa obtin aprobare pentru protest. Le-am explicat ca eu nu protestez, ca bannerul nu are un mesaj protestatar, nu cer nimic, nu sunt impotriva cuiva, doar imi afisez opinia in spatiul public, fara sa deranjez traficul, fara sa scandez tulburand linistea. Totusi, imediat ce am parasit spatiul fantanii si am trecut de coltul Universitatii, m-au oprit doi jandarmi cerandu-mi sa ma legitimez, iar un al treilea a filmat intreaga scena, inclusiv actul de identitate. Acum vine intrebarea: sa ma astept la vreo sanctiune?". 

Mai multe filmări cu altercațiile dintre protestatari și jandarmi circulă pe Internet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel