Incidente GRAVE înainte alegerilor. Chirieac: NU poți tolera așa ceva în România!

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat incidentele care deja au început să se producă în localităţile din ţară, în contextul apropierii datei la care vor avea loc alegerile locale. 

Incidente într-o localitate din Constanţa. Mai multe bannere ale unui candidat au fost distruse, iar o maşină a fost incendiată în faţa sediului USR. Cei de la USR acuză că Stela Ciobaniuc, candidatul lor la Primăria Poarta Albă, este supusă unor intimidări în stil mafiot. Bogdan Chirieac a comentat situaţia, într-o intervenţie la România TV. 

”E un lucru foarte rău şi e treaba poliţiei să descopere cât mai repede cu putinţă cine este de vină. Nu poţi tolera, într-o ţară europeană, într-o ţară liniştită cum este România, acest mod de campanie electorală. Şi trebuie să ne lămurim foarte clar: dacă sunt candidaţi care-şi înţeapă singuri cauciucurile de la maşină sau sunt contracandidaţii cei care fac asta. Dar oricum ar fi, e grav!", a declarat, la România TV, Bogdan Chirieac.

Chirieac: Aşa deturnezi sensul campaniei electorale

"Acest mod de a face campanie electorală sau de a împiedica alţi candidaţi să-şi facă acţiunile de campanie, este profund nociv şi trebuie pedepsit cu toată puterea. Ani de puşcărie trebuie daţi în acest caz. Împiedicarea votului liber este o infracţiune gravă în orice ţară. 

Trebuie să începem de undeva, pentru că probabil candidatul USR de la Poarta Albă pleacă cu un avantaj. Nemernicii care probabil au făcut ce-au făcut au încercat să-i zădărnicească accesul, să intimideze, dar fireşte că populaţia din localitate, până nu are răspunsul la anchetă, se aliază cu victima. Iar victima, până la proba contrarie, este candidatul USR din Poarta Albă. Trebuie aflat exact cine, ce şi cum. Are legătură cu campania, sunt reprezentanţii unui alt partid cei care au făcut aşa ceva? Aşa deturnezi sensul campaniei electorale. O astfel de acţiune mobilizează electoratul USR în toată ţara. Ori trebuie văzut exact ticălosul sau ticăloşii care au săvârşit fapta", a explicat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel