Incidenţa Covid, în creștere în Bucureşti - 3,63 de cazuri la mia de locuitori

Incidenţa Covid, în creștere în Bucureşti
Incidenţa Covid, în creștere în Bucureşti

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, joi, de 3,63 de cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de 3,32 la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori. 

Bucureștiul, în scenariul roșu

Amintim că Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 3.32, miercuri. Rata de infectare a depășit 2 la mie duminică - 2,17. Luni incidența era de 2,57, iar marți 2,97 la mie. Miercuri a ajuns la 3,32, potrivit DSP București. Școlile în care sunt vaccinați mai puțin de 60% dintre salariați întră în online la rata de infectare de peste 3 la mie.

"Soluția pe care am găsit-o până acum, pentru că operatorii de transport public au luat deja o serie de măsuri de la începutul pandemiei, și anul trecut, când creștea rata de incidență, am stabilit cu Metrorex suplimentarea trenurilor și STB-ul, de asemenea, a suplimentat. În zilele următoare vom avea noi întâlniri, dacă se va ridica problema și eventual vom propune chiar, să vedem dacă sunt necesare în acest context o eventuală suplimentare sau găsirea unor noi soluții", a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru.

Măsurile aplicate după incidența de 3 la mia de locuitori:

- Începând de luni, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare a personalului sub 60% urmează să treacă în online. 

Potrivit ministrului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

- Restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate.

"Pentru mâine este stabilită o întâlnire de lucru cu vicepreșesintele CMBSU, reprezentantul ISU și conducerea DSP, pentru a discuta măsuri concrete, în contextul creșterii ratei de infectare. Dacă vom avea măsuri suplimentare, vă ținem la curent", a completat Alexandra Văcaru.

- masca medicală este obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise. Atenție! Sunt permise doar măști de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2, cele din material textil fiind considerate neconforme.

Excepție de la purtarea măștii fac: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele singure în birou, reprezentanții cultelor religioase, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante și persoanele cu dizabilități cognitive.

- Magazinele alimentare, deschise între 05:00-22:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

- Magazinele non-alimentare, deschise între 05:00-22:00, doar cu certificat COVID, iar în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu. În magazinele non-alimentare mai mici de 200 mp, nu este necesară prezentarea certificatului COVID.

- Nunți, botezuri, mese festive, interzise

- Săli de sport / fitness, prezența obligatorie cu certificat COVID și pot funcționa la capacitate de până la 30% din capacitatea spaţiului, iar distanța să fie de minimum 2 metri între persoane și spațiu de minimum 4 mp de persoană.

- Bazine de înot, piscine interioare: intrarea doar cu certificat COVID, până la 30% din capacitatea spaţiului

- Baruri, cluburi, discoteci, activitate interzisă

- Accesul în instituțiile publice, permis doar pe baza certificatului verde (cu excepția angajaților instituțiilor și avocaților)

- Locuri de joacă pentru copii, în spații închise sau deschise, intrarea doar cu certificat COVID. Spațiile, deschise între 05:00-22:00 și pline până la 50% din capacitatea spaţiului.

- Competiții sportive: intrarea doar cu certificat COVID, atât în spaţii închise, cât și în cele deschise. Pot fi organizate între orele 5:00-22:00, până la 30% din capacitatea spațiului, iar distanță să fie de minimum 2 metri între persoane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel