Urmărește emisiunea live


INCIDENT Turcia-Grecia. Navă militară greacă incident cu un vas al Ankarei

 O navă-cargo turcă a lovit canoniera greacă Armatolos la aproximativ patru mile marine sud-est de insula elenă Lesbos, în estul Mării Egee, la primele ore ale dimineţii de vineri, informează publicaţia Greek Reporter, informaţie confirmată şi de site-ul militaire.gr. 

Potrivit marinei elene, incidentul a avut loc în apele teritoriale ale Greciei, în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT), după ce nava-cargo turcă Karmate a ignorat avertismentele pentru a-şi schimba cursul. 

Nimeni de pe vasul elen nu a fost rănit, iar canoniera (mic vas de război înarmat cu unul sau mai multe tunuri, folosit la patrulare, escortare sau servicii de pază) nu a suferit avarii semnificative în urma acestui incident. 

Nava turcă nu a oprit şi şi-a continuat cursul spre coasta Turciei. 

A început o anchetă 

Surse din Ministerul Apărării grec au declarat pentru Greek reporter că este prea devreme pentru a specula dacă incidentul a fost un accident sau un act deliberat al navei turceşti. 

Dar nu este primul incident de acest gen dintre cele două ţări. La 12 februarie, o navă a Gărzii de Coastă a Turciei a lovit vasul de patrulare grec Gavdos în largul micii insule nelocuite Kardak (Imia, în greacă). Un incident similar a avut loc în aceeaşi zonă în luna ianuarie. 

Aceste incidente survin pe fondul sporirii tensiunilor între Turcia, Cipru şi Grecia, în urma operaţiunilor de forare lansate de Republica Cipru în apele sale teritoriale, fapt ce a înfuriat Ankara, care a ocupat partea de nord a insulei mediteraneene, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel