Incident straniu în momentul sosirii secretarului american al Apărării în Afganistan

Leon-Panetta-_main_1470717a
Leon-Panetta-_main_1470717a

În momentul aterizării avionului secretarului american al Apărării, Leon Panetta, la o bază militară din Afganistan, un soldat al NATO a fost rănit, miercuri, după  ce un vehicul a pătruns pe pista de aterizare și a luat foc, a anunţat ISAF, relatează AFP.  Încă nu este foarte clar dacă "incidentul" survenit pe pista bazei militare britanice Camp Bastion are legătură cu vizita lui Panetta, a declarat purtătorul de cuvânt al oficialului american.

"În niciun moment secretarul (Apărării, n.red.) sau un alt ocupant al aparatului nu au fost puşi în pericol de acest incident", se arată într-un comunicat al forţei NATO în Afganistan (ISAF). "Presupusul autor" al acţiunii în cursul căreia un soldat a fost rănit a fost arestat, adaugă ISAF.

Potrivit unei surse guvernamentale la Londra, un vehicul a pătruns pe pista de aterizare a bazei militare britanice Camp Bastion, s-a răsturnat într-o groapă, după care a luat foc, în momentul în care avionul lui Panetta ateriza. Vehiculul era furat, iar autorul care a produs incidentul este afgan și primește îngrijiri medicale pentru arsuri grave, a explicat Little.

Anterior, vehiculul furat a fost luat la ţintă de membrii ISAF şi în acel moment un soldat NATO a fost lovit şi rănit de această maşină, a precizat el. Soldatul rănit este cetățean britanic.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că vehiculul furat era o camionetă condusă cu viteză pe calea de acces, dar nu a fost găsit niciun explozibil și nici arme la bordul maşinii, declarând că nu există informații ”care să arate că este vorba despre un atatc voluntar”.

Leon Panetta a ajuns miercuri în Afganistan pentru a încerca să calmeze tensiunile la trei zile după ce un soldat american a ucis 16 civili afgani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel