Incident militar în Europa

nava-razboi
nava-razboi

Autoritățile din enclava britanică Gibraltar din peninsula iberică au acuzat marți o navă militară spaniolă de încălcarea apelor teritoriale, transmit agențiile de presă internaționale.

Xinhua citează o postare pe Twitter a guvernului din Gibraltar, care a precizat că este vorba de nava de patrulare Infanta Cristina. Presa locală a informat că vasul spaniol a fost oprit de nava militară britanică Scimitar și i s-a ordonat să părăsească apele Gibraltarului. "Marina Regală răspunde la orice incursiuni maritime ilegale în apele teritoriale ale Gibraltarului britanic.

Ministerul de externe al Spaniei a reacționat comunicând telefonic agenției Reuters că nu este vorba de o incursiune ilegală, ci de "utilizarea apelor noastre", "Spania nu recunoaște alte drepturi și situații referitoare la Regatul Unit în spațiile maritime care nu sunt incluse în articolul 10 al tratatului de la Utrecht", a arătat un purtător de cuvânt al diplomației spaniole.

Cu câteva ore înainte de incident, ministrul spaniol de externe Alfonso Dastis făcuse un apel la calm, după ce liderul conservator britanic Michael Howard își afirmase convingerea că premierul Theresa May nu s-ar da înapoi să intre în război pentru Gibraltar, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel