Incident la Reactorul 2 de la Cernavodă. A fost deconectat și se fac investigații

Reactorul 2 de la Cernavodă s-a oprit automat în această dimineață. 

Societatea Națională Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declanșării întrerupătoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Național.

”Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la declanșarea întrerupătoarelor de livrare a energiei, fapt care a determinat deconectarea automată a Unității 2 de la Sistemul Energetic Național. Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații”, se arată într-un comunicat de presă. 

Se vac investigații

Specialiștii urmează să afle de la ce s-a produs această întrerupere. 

”Deconectarea automată a Unității 2 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător. SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unității 2 la SEN”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Klaus Iohannis, la Centrala Nucleară de la Cernavodă

CNE Cernavodă a primit la începutul lunii octombrie vizita oficială a Președintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia celebrării a 25 de ani de operare a Unității 1 CNE Cernavodă.

După 25 de ani de la punerea in funcțiune a primului reactor nuclear, Nuclearelectrica asigură aproximativ 20% din necesarul de consum și 33% din energia curată la nivel național. În 25 de ani, Nuclearelectrica a livrat în SEN peste 200 milioane de MWh la un factor de capacitate de peste 90%, evitând eliberarea în atmosferă a peste 170 milioane tone de CO2.

Unitatea 1 CNE Cernavodă a livrat de la punerea în funcțiune până în prezent 127 milioane MWh, ceea ce reprezintă 9% din consumul la nivel național în 25 ani. Totodată, de la punerea în funcțiune până în prezent U1 a evitat eliberarea în atmosferă a 125 milioane tone CO2, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor produse de toate autoturismele din România timp de peste 6 ani.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy