Incident la Reactorul 2 de la Cernavodă. A fost deconectat și se fac investigații

Reactorul 2 de la Cernavodă s-a oprit automat în această dimineață. 

Societatea Națională Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declanșării întrerupătoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Național.

”Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la declanșarea întrerupătoarelor de livrare a energiei, fapt care a determinat deconectarea automată a Unității 2 de la Sistemul Energetic Național. Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații”, se arată într-un comunicat de presă. 

Se vac investigații

Specialiștii urmează să afle de la ce s-a produs această întrerupere. 

”Deconectarea automată a Unității 2 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător. SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unității 2 la SEN”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Klaus Iohannis, la Centrala Nucleară de la Cernavodă

CNE Cernavodă a primit la începutul lunii octombrie vizita oficială a Președintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia celebrării a 25 de ani de operare a Unității 1 CNE Cernavodă.

După 25 de ani de la punerea in funcțiune a primului reactor nuclear, Nuclearelectrica asigură aproximativ 20% din necesarul de consum și 33% din energia curată la nivel național. În 25 de ani, Nuclearelectrica a livrat în SEN peste 200 milioane de MWh la un factor de capacitate de peste 90%, evitând eliberarea în atmosferă a peste 170 milioane tone de CO2.

Unitatea 1 CNE Cernavodă a livrat de la punerea în funcțiune până în prezent 127 milioane MWh, ceea ce reprezintă 9% din consumul la nivel național în 25 ani. Totodată, de la punerea în funcțiune până în prezent U1 a evitat eliberarea în atmosferă a 125 milioane tone CO2, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor produse de toate autoturismele din România timp de peste 6 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel