Turcia-Franța, incident în Marea Mediterană. Fregata Le Courbet, vizată de radarul pentru LANSAREA DE ATACURI

Alianţa Nord-Atlantică investighează un incident produs în Marea Mediterană.

Incidentul s-a produs în largul Libiei, între nave militare din Turcia şi Franţa, anunţă secretarul general NATO, conform Mediafax. 

"Autorităţile militare NATO vor investiga pentru a clarifica situaţia şi a face lumină în acest caz", a declarat joi după-amiază Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, în cursul unei reuniuni cu miniştrii Apărării din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Cred că este cea mai bună modalitate, acum, de a clarifica cu adevărat ce s-a întâmplat. NATO susţine aplicarea deciziei ONU de a impune un embargou asupra livrărilor de arme în Libia. Susţinem eforturile ONU de a găsi o soluţie la conflict", a precizat Jens Stoltenberg, potrivit Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

Franţa a denunţat comportamentul "extrem de agresiv" al Turciei, stat membru NATO, faţă de o fregată franceză implicată într-o misiune NATO în Marea Mediterană, în cursul unei tentative de verificare a unei nave-cargo suspectată că transporta arme în Libia.

Fregata franceză Le Courbet a fost vizată, pe 10 iunie, de radarul unei nave militare turce. "Fregata Le Courbet a fost vizată de trei ori de radarul utilizat de obicei pentru lansarea de atacuri", a acuzat Ministerul Apărării de la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel