Incident diplomatic la recepţia organizată de Ambasada Rusiei la Chişinău de Ziua Naţională

ambasada_rusiei_02357800
ambasada_rusiei_02357800

Diplomaţii R. Moldova au părăsit vineri seară recepţia organizată de Ambasada Rusiei la Chişinău, după ce ambasadorul rus Valeri Kuzmin l-a prezentat oficial pe Vladimir Iastrebceak drept şef al diplomaţiei transnistrene, relatează Unimedia.

La evenimentul organizat de ambasada Rusiei în R. Moldova au fost invitați reprezentanții diplomației de la Chişinău, dar și ambasadorii UE.

Ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, i-a oferit cuvântul lui Vladimir Iastrebciak, prezentându-l oficial drept șef al diplomației autoproclamatei republici nistrene.  În acel moment, reprezentanții corpului diplomatic al R. Moldova au părăsit recepția în semn de protest.

Incidentul intervine după ce Ministerul rus de Externe a pus la îndoială corectitudinea alegerilor locale din R. Moldova şi a acuzat observatorii europeni au trecut sub tăcere mai multe cazuri de nerespectare a standardelor unui scrutin democratic. scrie newsin.

În replică, MAE de la Chişinău a solicitat părții ruse să se abțină de la comentarii care pot fi interpretate ca imixtiune în treburile interne ale altui stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel