Incident aviatic la Cluj: Dialogul între pilot și turnul de control

Un avion al companiei Blue Air care efectua, joi dimineața, o cursă charter pe ruta Otopeni – Cluj – Barcelona a ieșit de pe pistă în momentul aterizării pe aeroportul din Cluj. Pilotul aeronavei a anunţat turnul de control al Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" despre incident, răspunsul primit fiind "Bine aţi venit!".



Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Cluj-Napoca au deschis, joi, un dosar în care se cercetează împrejurările în care avionul aparţinând companiei Blue Air a ieşit de pe pista Aeroportului Internațional "Avram Iancu".

Din înregistrarea audio a discuției dintre pilotul aeronavei și reprezentantul turnului de control imediat după incident, prezentată de Digi 24, rezultă că cel din urmă nu ar fi înțeles din prima ce se întâmplase de fapt în realitate.

"Pilot: Turnule, 9301 - tocmai am ieşit din pistă.

Turnul de control: Confirm. Bine aţi venit! Continuaţi spre Delta (n.r. altă pistă), către poziţia de îmbarcare.

Pilot: Nu m-aţi înţeles! Am ieşit din pistă.

Turnul de control: Sunt turnul, confirm, mulțumesc!

(...)

Turnul de control: Toate stațiile de la sol au fost anunțate, o să vină pentru asistență. Dacă puteți să comunicați, ați ieșit din pistă? Aveți avarii? Să știu ce să comunic la sol.

Pilot: Deci, am ieșit din pistă, pe partea dreaptă. Suntem în proces de oprire a motoarelor. Și din câte vedem, e posibil să fi atins cu motorul. Confirm, fără victime.

Turnul de control: Am confirmat pe partea dreaptă, am să comunic la sol. Confirm, fără victime, acum o să vină asistența. Am considerat pista ocupată, blocată, până se eliberează".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel