Incident armat în Paris. Doi morți și un rănit, după ce poliția a deschis focul

Incident armat în Paris. Doi morți și un rănit, după ce poliția a deschis focul / Foto: Pixabay, de jacqueline macou
Incident armat în Paris. Doi morți și un rănit, după ce poliția a deschis focul / Foto: Pixabay, de jacqueline macou

Poliția franceză a deschis focul în centrul Parisului, omorând două persoane.

Incident armat în Franța. Poliţia a deschis focul asupra unei maşini în centrul Parisului, ucigând două persoane şi rănind alta, au anunţat radioul France Info şi ziarul Le Figaro, citate luni de Reuters.

Incidentul, petrecut în timpul nopţii, a avut loc în apropiere de Pont Neuf din capitala franceză. Poliţiştii au observat iniţial maşina conducând pe partea greşită a drumului şi au încercat să o verifice, potrivit relatărilor media franceze. BFM TV a mai raportat că Inspecţia Generală a Poliţiei Naţionale (IGPN) franceze cercetează incidentul, relatează Agerpres.

Atac armat în SUA. Patru persoane împușcate, printre care un copil

Un bărbat s-a sinucis vineri când era pe punctul de a fi arestat, după ce a rănit prin împuşcare patru persoane şi a declanşat o desfăşurare spectaculoasă de forţe de securitate într-un cartier rezidenţial din Washington, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Patru persoane, între care o fetiţă de 12 ani, au fost răniţi vineri după-amiază de focuri de armă în cartierul Connecticut Avenue-Van ness, în nord-vestul capitalei americane, unde se află numeroase ambasade şi şcoli. Trei răniţi, transportaţi la spital, se află într-o stare stabilă. Cea de a patra victimă, în vârstă de circa 60 de ani, a primit îngrijiri la faţa locului.

"Suspectul despre care credem că este responsabil pentru atac a murit", a declarat şeful poliţiei din Washington, Robert Contee, vineri seară, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui, individul s-a sinucis când poliţia a descins în apartamentul său, aflat la etajul al cincilea al unui imobil, în care anchetatorii au găsit un "dispozitiv pentru un lunetist cu un trepied", cel puţin şase arme de foc - între care puşti asalt şi cu lunetă - şi "foarte multe elemente de muniţie". Mobilul atacatorului rămâne necunoscut, dar "evident intenţia sa era de a ucide şi de a răni membri ai comunităţii noastre", a adăugat şeful poliţiei.

Un video care a circulat pe reţelele sociale, care pare a fi filmat din perspectiva atacatorului, arată oameni fugind să se pună la adăpost sub tirul unor arme automate. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel