Închisoare pentru șoferi. Iată ce nu trebuie să faci

Șoferii care consumă alcool sau stupefiante, între momentul accidentului și prelevarea probelor riscă închisoare.

În cadrul ședinței Executivului a fost făcută modificarea Codului Penal. Aceasta a venit în urma deciziei Curții Constituționale, care a  criticat faptul că în textul de lege al acestei infracțiuni era următoarea sintagmă „la momentul prelevării mostrelor biologice”, care le oferea posibilitatea șoferilor care mergeau la prelevarea de probe la câteva ore după accident să motiveze rezultatul analizei pe faptul că au băut alcool după accident, nu înainte de producerea lui.

Acest proiect de lege va intra în vigoare doar după ce ambele Camere ale Parlamentului îl vor adopta, iar ulterior președintele Klaus Iohannis îl va promulga. Conform modificării Codului Penal, se introduc prevederi privind consumul de alcool sau de alte substanţe  ulterior producerii unui accident de circulaţie, declară Libertatea.

[citeste si]

Așadar, dacă un contucător al unui vehicul va consuma alcool sau alte substanțe, imediat după producerea unui accident de circulație, în urma căruia a rezultat urciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, până la momentul de recoltare al probelor biologice, acesta va fi pedepsit cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu o amendă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel