Incertitudini cu noul an şcolar. Liviu Pop: Haos creat de Guvernul PNL! Aceasta e soluţia corectă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

"Haosul creat în învățământ de Guvernul PNL continuă! Nu există un plan coerent, o soluție clară; Guvernul PNL face scenarii peste scenarii care însă nu sunt de niciun folos, nici conducerilor școlilor, nici profesorilor, nici elevilor sau părinților acestora", apreciază senatorul PSD Liviu Pop.

"Auzim zilnic povești despre o variantă hibridă, ca din toamnă școala să se facă atât în sălile de clasă cât și online, Guvernul Orban ignorând că sute de mii de copii nu au nici acces la internet și nici calculatoare/ tablete. Nici acum tabletele promise în urmă cu 3 luni nu au ajuns la elevi deși sunt indispensabile pentru participarea la lecții.

Aproape jumătate dintre copiii din România nu au acces la o tabletă sau la un computer, arată un studiu făcut de „Salvați Copiii”. Studiile arată și alte probleme GRAVE legate de predarea online", transmite senatorul PSD.

Pop: Soluția corectă este școala normală!

"La finalul anului școlar, încheiat în iunie:

• 27,2% dintre copii au avut materii școlare neacoperite pe durata suspendării cursurilor.

• Plictiseala a fost principala stare resimțită negativ de copii (47,5%), urmată de oboseală (32,7%), tristețe (27,1%) şi furie (23,2%).

• Copiii de vârste mici, în special din ciclul primar de studii, au resimțit mai puternic impactul negativ al izolării.

• Adolescenții spun într-o măsură semnificativ mai ridicată că s-au simțit singuri, triști sau furioși.

• altă problemă a școlii online, pentru care Guvernul Orban nu are soluții, este aceea că mulți părinți nu au cu cine-și lăsa copiii acasă.

Soluția corectă este școala normală! Orice altă variantă, inclusiv cea online, în absența infrastructurii absolut necesare și a cadrelor didactice pregătite, este o aventură, care nu înseamnă educație ci, dimpotrivă, adâncirea analfabetismului funcționat care deja atinge niveluri alarmante în România (44%), conform testelor PISA", apreciază Liviu Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel