Începe UniFEST 2018 – Festivalul Studenților din România

Studenti
Studenti

Începe UniFEST – Festivalul Studenților din România!

În perioada 2-12 noiembrie 2018, Uniunea Studenților din România organizează cea de-a XVII-a ediție a Festivalului UniFEST. Ca în fiecare an, sub deviza consacrată „Distracție gratis, nu degeaba!", studenții din România au acces gratuit la evenimente culturale, sportive, de educație non-formală sau de divertisment.

Aflându-ne în anul Centenarului Marii Uniri, considerăm că responsabilitatea de a promova cultura în rândul tinerilor din România este cu atât mai mare. Prin urmare, am ales ca cea de-a XVII-a ediție a Festivalului UniFEST să fie dedicată sărbătorii naționale în semn de recunoștință pentru eforturile depuse de către predecesorii noștri în vederea realizării unității naționale.

Festivalul UniFEST debutează cu câte o conferință de presă în București, Iași, Suceava, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Sibiu, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Târgoviște și Constanța.

În București, conferința de presă va avea loc pe 2 noiembrie, la Clubul Țăranului Român din incinta Muzeului Național al Țăranului Român, începând cu ora 10:30. Prima zi a festivalului continuă cu promovarea activităților de voluntariat prin intermediul Paradei Asociațiilor Studențești.

Acces gratuit

Ca în fiecare an, studenții beneficiază de acces gratuit în baza legitimației de student la spectacole de teatru, operă, la film, concerte de muzică clasică.

Activitățile sportive se conturează în jurul promovării sportului în vederea menținerii unui stil de viață sănătos. Astfel, studenții își vor testa rezistența în cadrul crosului studențesc și vor lupta pentru supremație în cadrul campionatului de fotbal.

Educația non-formală este și ea prezentă prin traininguri de comunicare, vorbit în public, lucru în echipă, Basic Life Support și altele. Pentru cei mai tineri dintre studenți, se vor organiza tururi ghidate menite să îi provoace să descopere și să cunoască mai bine orașul.

Ca evenimente de tradiție, în cadrul festivalului, vor avea loc Noaptea albă a Teatrului Studențesc care oferă studenților posibilitatea și plăcerea de a vedea spectacole de teatru până cand răsare soarele sau Seara Filmului. Totodată, printre evenimentele cu care USR a obișnuit studenții se numără: Seara Românească, cea de folk și cea de stand-up, unde distracția și veselia vor fi în toi.

USR organizează și un eveniment pentru studenții care vor să își vocalizeze opiniile, și anume Conferința "10.0 pentru România", care oferă o șansă de exprimare celor care participă.

Festivalul UNIFEST se încheie, ca la fiecare ediție, cu un Mega Concert, care promite o experiență remarcabilă pentru viața de student.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel