Începe judecarea dosarului COLECTIV

Dosarul ”Colectiv”, în care sunt judecaţi pentru ucidere din culpă patronii clubului şi administratorii firmei care au instalat artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015, are, astăzi, primul termen pe fond. 

Procesul de judecare pe fond începe la la Judecătoria Sectorului 4. Tribunalul Bucureşti a respins, la sfârşitul lui 2016, toate contestaţiile şi excepţiile formulate şi a dispus începerea judecării cauzei.

Dosarul a ajuns în instanţă în 28 aprilie 2016. La dosar vor fi menţinute toate probele depuse de procurori, printre care imagini video înregistrate în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, expertize în incendii şi construcţii, procese-verbale de redare a imaginilor şi de redare a unor convorbiri telefonice.

Patronii clubului Colectiv, administratorii firmei care au instalat artificiile folosite în seară concertului din 30 octombrie 2015 şi unul dintre pirotehnicienii acestei firme care a fost prezent în club sunt acuzaţi de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravată şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Patroana firmei de artificii va fi judecată şi pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în formă agravată.

[citeste si]

Unul dintre angajaţii firmei de artificii, Viorel Zaharia, este judecat şi el pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane şi vătămare corporală din culpă.

Procurorii continuă cercetările, într-un dosar disjuns, faţă de artificierul Marian Moise, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Marian Moise a fost trimis de firma Golden Ideas Fireworks Artists să pună artificiile în clubul Colectiv, la concertul trupei Goodbye to Gravity. Ancheta în cazul său a început mai târziu pentru că acesta a fost rănit în urma incendiului.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate.

În dosarul Colectiv s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel