Încep lucrările la drumurile de legătură cu podul peste Dunăre de la Brăila

S-a emis autorizaţia de construire pentru ultima parte a drumurilor de legătură cu Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Vineri, 28.05.2021, a fost emisă autorizaţia de construire pentru 15,17 km din drumurile de legătură cu Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Astfel, Antreprenorul are autorizaţie de construire pentru realizarea întregului proiect în lungime de 23,46 km.

Podul suspendat va avea o lungime totală de de 1.974,30 m, o deschidere centrală de 1.120 metri şi două deschideri laterale de 489,65 si 364,65 metri. Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 m de la nivelul de inundaţii maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigaţie pe Dunăre.

Sistemul de suspendare cuprinde un cablu principal şi tiranţi verticali de legatură între tablier şi cablul principal, iar blocurile de ancorare sunt integrate în teren şi sunt localizate în afara digurilor Dunării.

Lăţimea totală a podului suspendat de la Brăila va fi de 31,70 metri. Calea pe pod va avea 22,00 metri şi va fi alcătuită din 4 benzi de circulaţie de câte 3,50 m lăţime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 m lăţime, două acostamente de 1,50 m lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de 3,00 m. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, 2 benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele având lăţimi de câte 2,80 m fiecare.

Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina), informează CNAIR.

Ce a declarat ministrul Transporturilor

"A fost emisă autorizaţia de construire pentru ultimii 15 km de drumuri de legătură cu Podul de la Brăila. Primii 6 km fuseseră autorizaţi pe data de 4 martie. La început de mandat spuneam că, din cauza întârzierilor din trecut, exista riscul ca Podul de la Brăila să rămână muzeu. Începuse construcţia podului, dar drumurile de legătură nu fuseseră începute în acelaşi timp şi nu aveau nici măcar autorizaţie de construire. Am mai spus şi că ne vom lupta ca să nu se întâmple acest scenariu nefericit. Azi am făcut un mare pas către evitarea scenariului 'muzeu', prin emiterea autorizaţiei de construire pentru cei 15 km de drum nou, care fac parte din această investiţie, pe baza documentaţiei tehnice la care a lucrat constructorul în aceste luni", a notat Drulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel