Încep lucrările de modernizare la Pista 2 a aeroportului Henri Coandă

Lucrări de modernizare la aeroportul Henri Coandă
Lucrări de modernizare la aeroportul Henri Coandă

Compania Națională Aeroporturi București anunță că încep lucrările de modernizare la Pista 2 a aeroportului Henri Coandă.

CN Aeroporturi București S.A. anunță demararea lucrărilor la obiectivul de investiție ”Modernizarea pistei 08L-26R și resistematizarea zonei de siguranță aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O) la Aeroportul Internațional Henri Coandă București”.

În urma obținerii Autorizației de construire din partea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, din data de 11.08.2020, CN Aeroporturi București a emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul anterior menționat pentru 21.08.2020.

Lucrările, în valoare de 109.686.767 lei, vor fi executate de către S.C. PORR Construct SRL, în baza unui contract atribuit prin licitație publică, au ca termen de finalizare 5 luni de la începerea acestora.

Principalele lucrări care se vor efectua sunt cele de înlocuire a datelor de beton izolate (în funcție de nivelul lor de degradare), drenaj, canalizare și ranforsare a stratului asfaltic al structurii rutiere. Totodată, va fi refăcut integral balizajul pistei.

Ultima reparație capitală a Pistei 2 s-a efectuat în 1996, ulterior facându-se numai lucrări de reparații curente.

Pe perioada de derulare a lucrărilor la Pista 2, întreg traficul aerian va fi operat pe Pista 1 (08R-26R). Având în vedere numărul redus de mișcări de aeronave (aterizări și decolări) – în prezent acesta se ridică la circa 42% din valorile normale ale lunii august – nu vor fi înregistrate întârzieri generate de operarea cu o singură pistă, capacitatea de operare a Pistei 1 fiind suficientă pentru desfășurarea în siguranță a traficului, arată un comunicat de presă. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy