Incendiul din Constanța ar fi fost provocat de niște COPII. Băiatul de 15 ani a fost REȚINUT - VIDEO

Incendiul din Constanța ar fi fost provocat de niște COPII. Minorii, de 13 și 15 ani, duși la audieri  / Foto: ISU
Incendiul din Constanța ar fi fost provocat de niște COPII. Minorii, de 13 și 15 ani, duși la audieri / Foto: ISU

Incendiul din Constanța ar fi fost provocat de niște copii.

UPDATE: Incendiere și vătămare corporală din culpă sunt acuzațiile aduse minorilor. Băiatul de 15 ani a fost reținut pentru 24 de ore. El va fi supus unei expertize psihiatrice. Conform Antena 3, blocul nu avea autorizație de securitate la incendiu. În plus, nici aspersoarele nu au funcționat. Ar fi existat, dar n-ar fi fost finalizată lucrarea, conform sursei citate. 

--- 

Incendiul din Constanța care a lăsat zeci de familii fără case înainte de Crăciun ar fi fost provocat de niște copii. Doi minori, de 13 și 15 ani, au fost duși la audieri, scrie Realitatea.net.

Foocul puternic a făcut prăpăd. Nouă persoane au ajuns la spital după incendiul devastator, una rămând internată. În urmă, au rămas imagini apocaliptice: izolaţia exterioară a blocului a ars complet și 34 de maşini s-au făcut scrum. 35 de apartamente au fost avariate de flăcări, iar locatarii au ajuns pe drumuri, chiar înainte de sărbători. Imaginile suprinse după lichidarea incendiului arată amploarea tragediei.

IPOTEZĂ: Incendiul din Constanța, provocat de PETARDE

Conform unei ipoteze privind incendiul din Constanța, care spune că incendiul devastator din Constanța ar fi pornit de la o petardă, Digi24 a analizat contextul în care astfel de obiecte explozibile pot fi achiziționate, legislația prea relaxată fiind una dintre cauzele principale.

Produsele ilegale pot fi găsite atât la furnizori, în piețe, dar și pe Internet. Legislația nu este extrem de permisivă în comercializarea articolelor pirotehnice de divertisment, așa cum sunt încadrate petardele, însă acestea tot ajung în mâinile utilizatorilor neexperimentați, sau chiar mai rău, a minorilor.

”Le găsim de cumpărat fie în magazine, care le vând legal, sau pe site-uri care le vând legal, dar de cele mai multe ori ele sunt vândute clandestin, foarte mult online în ultima perioadă, dar și în piețe”, a spus jurnalista Andreea Georgescu. 

Aceste articole pirotehnice sunt împărțite în patru categorii, în funcție de zgomotul pe care îl produc, dar și riscul pe care îl presupun. Legislația mai prevede articolele pirotehnice de scenă, de risc scăzut ori mai mare, care pot fi manevrate exclusiv de profesioniști și pirotehnicieni. Articolele categoriei F1, care au cel mai mic risc și au un nivel de zgomot scăzut pot fi cumpărate de persoane cu vârsta de peste 16 ani din magazinele autorizate, fie online, fie fizice. Articolele încadrate în celelalte categorii, cum ar fi cele de scenă, pot fi cumpărate de persoane cu vârsta minimă de 18 ani. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Locatar, după incendiul teribil din Constanța: S-au auzit bubuituri puternice. Multe soții de navigatori erau cu copiii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel