Incendiul de la Ferma Dacilor. Iancu Toader, avocatul lui Cornel Dinicu: A făcut mai mult decât i-a cerut ISU. A făcut o plângere

Incendiul de la Ferma Dacilor / Sursa foto: Antena 1 - Observator
Incendiul de la Ferma Dacilor / Sursa foto: Antena 1 - Observator

Iancu Toader, avocatul lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a vorbit despre tragedia care a avut loc și informațiile care se cunosc până în momentul de față. 

"Am o mare rugăminte. Am observat deja că se trag niște concluzii cu caracter empiric, din ceea ce analizează jurnaliștii. Cred că acesta este apanajul strict al organului de urmărire penală. N-o să fac afirmații legat de ceea ce conține dosarul de urmărire penală, pentru că am obligația legală care ține de caracterul nepublic al urmăririi penale. Cornel Dinicu susține că, depunând toate diligențele, nu avea cum să se întâmple această chestiune, această dramă, această nenorocire decât în urma unei mâini criminale. A dat declarații în fața instanței de judecată și evident că a și declarat că se va pune la dispoziția organelor de urmărire penală", a spus avocatul Iancu Toader, la Antena 3.

"Această construcție a intrat în legalitate ca efect al unei hotărâri judecătorești"

"Este important de văzut dacă este cu adevărat o mână criminală sau pur și simplu nu s-au respectat toate toate procedurile. Nu aveau acolo nici măcar autorizația aceea de construcție, nici autorizația la incendiu. A vorbit despre aceste lucruri clientul dumneavoastră?", l-a întrebat jurnalista Berta Popescu.

"Iar există o dezinformare. Chestiunile acestea vor face obiectul probatorului și judecării pe fond a cauzei. Noi suntem într-o fază incipientă a procesului penal și discutăm strict despre chestiunile legate de aceste măsuri de prevenție, dacă se impun sau nu a fi luate. Legat de ceea ce m-ați întrebat, nu vă pot spune dacă există probe sau nu, legat de acest aspect. Acestea vor face obiectul cercetărilor. Aceasta este, însă, optica domnului Dinicu. Am spus că este totuși o dezinformare - s-a spus faptul că nu exista nicio construcție care să nu fie autorizată. 

Această construcție a intrat în legalitate, fiind autorizată, practic, ca efect al unei hotărâri judecătorești. Este un lucru cert. Văd că nu se nu se pune accent pe acest aspect. Din acest punct de vedere, a existat un control de legalitate pe care l-a exercitat instanța de judecată, când a stabilit că această construcție poate să intre în legalitate", a specificat avocatul lui Cornel Dinicu.

"Era spațiu privat, destinat doar familiei domnului Dinicu"

"Ceea ce este esențial și nu se face această afirmație este că unde s-a întâmplat această nenorocire era spațiu privat, nu era destinat serviciilor turistice, pentru că era o petrecere, un eveniment privat într-un spațiu care era total diferit de cel care deservea activitatea turistică. Locul respectiv nu a avut și nu avea destinația aferentă serviciilor de turism. Era un spațiu care era destinat doar familiei domnului Dinicu. Este un lucru important, pentru că se pleacă de la o paradigmă falsă.

"A făcut mai mult decât i s-a cerut"

Patronul de la Ferma Dacilor a vorbit și despre fluctuațiile privind energia electrică din zonă. Întrebat dacă are cunoștință de vreo diligență, vreo plângere făcută de Cornel Dinicu către această firmă de energie electrică, Iancu Toader a mai spus:

"Da! Nu numai că a făcut diligență, domnul Dinicu a avut controale de la ISU. I s-a dat, de exemplu o listă cu șase puncte care să facă obiect al remedierii. Nu numai că le-a dus la îndeplinire, a informat și autoritatea competentă, dar a făcut mai mult decât i s-a cerut. Mai mult, a făcut sesizări, deoarece în anterioritatea acestui incident dramatic, în zonă au existat multe alte incendii. Se confruntau cei de acolo cu fluctuații de tensiune. A formulat o plângere în acest sens. Chiar cu câteva zile înainte de incident a sunat. Exista chiar și o societate, o firmă specializată care să asigure mentenanța tocmai pentru a preveni aceste riscuri de incendii. Nici acestea nu au fost luate în calcul."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel